- Side 168 -
...aftalelovens § 36, jf. nedenfor i afsnit 4.11. Forbrugeraftalelovens § 28, stk. 3, jf. nedenfor i afsnit 4.14.7, fastsætter krav om tydelig angivelse af opsigelsesvarsler i standardaftaler om løbende tjenesteydelser, og at disse vilkår ikke fratage forbrugerens ret til at opsige sådanne aftaler med som hovedregel en måneds varsel til udgangen af en måned.
- Side 182 -
...indsat en regel i aftaleloven, § 38 b, som fremhæver uklarhedsreglen specielt ved forbrugeraftaler, jf. nedenfor i afsnit 4.10.3. En forbrugeraftale er i aftalelovens forstand en aftale, som en erhvervsdrivende indgår som led i sit erhverv, når den anden part, forbrugeren, hovedsagelig handler uden for sit erhverv, jf. aftalelovens § 38 a, stk. 2.
- Side 194 -
...forbrugeraftaler tilføjet aftaleloven §§ 38 a-38 d, som understreger anvendeligheden af § 36 ved forbrugeraftaler, jf. specielt § 38 c. Reelt ændrede indførelsen af §§ 38 a-d meget lidt ved retstilstanden i Danmark, men det har en pædagogisk funktion, at de retlige synspunkter står i aftaleloven. Aftalelovens §§ 38 a-d behandles nedenfor i afsnit 4.10.3.
Aftalelovens § 38 b indeholder en fortolkningsregel, mens § 38 c fastslår, at § 36 også gælder for forbrugeraftaler. § 38 d er en lovvalgsregel, der skal beskytte forbrugeren.
(...)
...forhandling, så fortolkes vilkåret på den måde, som er mest gunstig for forbrugeren. Den erhvervsdrivende har bevisbyrden for, at et aftalevilkår har været genstand for individuel forhandling. Hertil bestemmer § 38 b, stk. 1, at en skriftlig aftale, der tilbydes forbrugeren, skal af den erhvervsdrivende være udarbejdet på en klar og forståelig måde.