Autorisationsbekendtgørelsen § 3

Denne konsoliderede version af autorisationsbekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse om autorisation og registrering af fødevarevirksomheder m.v.

Bekendtgørelse nr. 1520 af 15. december 2022

§ 3

Fødevarevirksomheder, der udfører følgende former for primærproduktion og dermed forbundne aktiviteter, skal være registreret hos Fødevarestyrelsen, jf. dog stk. 2, 3 og 4:

  • 1) Landbrug, gartneri, dambrug o.l. af animalske eller vegetabilske fødevarer.

  • 2) Indvinding af salt eller indvinding af vand med henblik på markedsføring som indpakket naturligt mineralvand eller kildevand.

  • 3) Fiskeri i put-and-take søer (lystfiskersøer) med henblik på markedsføring.

  • 4) Mellemhandlere af levende muslinger m.m., som udfører følgende aktiviteter:

    • a) Handler med levende muslinger m.m., uden håndtering af produkter.

    • b) Håndterer, vasker og opbevarer levende muslinger m.m. ved omgivelsestemperatur uden gruppering eller konditionering.

  • 5) Indsamlingscentral for vildt (vildtdepot), der kun modtager nedlagt vildt som første indsamlingscentral.

Stk. 2 Fødevarevirksomheder, der udfører følgende former for primærproduktion og dermed forbundne aktiviteter, skal være registreret hos de nævnte myndigheder:

  • 1) Fiskeri eller muslingehøst skal være registreret hos Fiskeristyrelsen.

  • 2) Jægere skal have indhentet jagttegn hos Miljøstyrelsen.

  • 3) Biavlere skal være registreret hos Landbrugsstyrelsen.

Stk. 3 Primærproducenter af vegetabilske fødevarer, fisk fra put-and-take søer (lystfiskersøer), svampe, alger, snegle, insekter o.l. er kun omfattet af kravet om registrering i stk. 1, når deres fødevareaktivit indebærer en vis kontinuitet og en vis grad af organisation, vurderet ud fra bl.a. hvor ofte og hvor længe ad gangen fødevareaktiviteten finder sted, mængden af fødevarer og værdien af omsætningen af fødevarer.

Stk. 4 Primærproducenter, der producerer spirer med henblik på afsætning til andre fødevarevirksomheder til brug som fødevare, skal være autoriseret af Fødevarestyrelsen.