Nødprøvebekendtgørelsen § 12

Denne konsoliderede version af nødprøvebekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse om aflysning af prøver og andre midlertidige foranstaltninger i grundskolen, de gymnasiale uddannelser, gymnasiale fag i eux-forløb samt i almen voksenuddannelse som led i den gradvise og kontrollerede åbning af skoler og institutioner ved forebyggelsen og afhjælpningen i forbindelse med covid-19

Bekendtgørelse nr. 501 af 23. april 2020,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 599 af 11. maj 2020 og bekendtgørelse nr. 619 af 12. maj 2020

Sprogprøve i grundskolen
§ 12

En elev, der på grund af foranstaltninger i medfør af § 22, stk. 1, i lov om foranstaltninger mod smitsomme og andre overførebare sygdomme ikke inden første skoledag i skoleåret 2020/21 har mulighed for at deltage i alle de obligatoriske sprogprøveforsøg, som eleven efter folkeskoleloven eller friskoleloven almindeligvis skal have, er ikke af den grund afskåret fra at rykke op til næste klassetrin.

Stk. 2 En elev i børnehaveklasse, som er omfattet af bestemmelsen i folkeskolelovens § 11 a eller i § 1, stk. 3, i friskoleloven, og som ikke inden første skoledag i skoleåret 2020/21 har bestået sprogprøven, kan uanset folkeskolelovens § 11 a og friskolelovens § 1, stk. 3, påbegynde 1. klasse i skoleåret 2020/21, hvis elevens forældre efter samråd med skolelederen inden første skoledag i skoleåret 2020/21 anmoder skolelederen herom. Skolelederen giver hurtigst muligt og senest inden første skoledag i skoleåret 2020/21 forældrene en skriftlig bekræftelse af modtagelsen af forældrenes anmodning og af, at eleven som følge heraf påbegynder 1. klasse i skoleåret 2020/21. Skolelederen skal inden elevens sidste obligatoriske sprogprøveforsøg vejlede forældrene om reglen i 1. pkt. og efter sidste obligatoriske sprogprøveforsøg om skolelederens vurdering af, om elevens faglige niveau er tilstrækkeligt til at påbegynde undervisningen i 1. klasse, eller om det forventes at kunne blive det inden første skoledag i skoleårets 2020/21.

Stk. 3 Hvis en elev påbegynder undervisningen i 1. klasse, jf. stk. 2, skal skolen iværksætte en særlig sprogstimulerende indsats for eleven med henblik på, at elevens faglige niveau i løbet af kort tid bliver tilstrækkeligt til, at eleven kan modtage undervisningen i 1. klasse uden en fortsættelse af den særlige sprogstimulerende indsats.