Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner Kapitel 3

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 673 af 01. juli 2019,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 671 af 26. maj 2020 og bekendtgørelse nr. 1117 af 01. juni 2021

Kapitel 3 Certificeringsgrundlaget
§ 6

Certificering af en transportabel konstruktion foretages af et inspektionsorgan, der opfylder betingelserne i kapitel 7 i denne bekendtgørelse.

§ 7

Ved certificering af en transportabel konstruktion skal inspektionsorganet påse, om konstruktionen på tidspunktet for certificeringen lever op til de bestemmelser i bygningsreglementet, der er relevante for den pågældende konstruktion.

§ 8

Certificering udstedes på grundlag af en inspektion af konstruktionen og de dele, som konstruktionen opbygges af, og på grundlag af de tekniske oplysninger om konstruktionen samt dokumentation for, at konstruktionen opfylder de relevante bestemmelser i bygningsreglementet, som inspektionsorganet vurderer er nødvendige for, at inspektionsorganet kan bedømme konstruktionen.

Stk. 2 Alle oplysninger, som, er nødvendige for vurderingen af, om den transportable konstruktion kan certificeres jf. stk. 1, skal fremskaffes af ejeren af konstruktionen. Inspektionsorganet må ikke selv fremskaffe materiale, oplysninger, beregninger eller lignende til brug for vurderingen af, hvorvidt konstruktionen kan certificeres.

§ 9

Certificeringen knytter sig til den transportable konstruktion, som ved certificeringen er blevet inspiceret af inspektionsorganet. Ønskes flere konstruktioner certificeret, skal der udarbejdes en inspektionsrapport og et inspektionscertifikat for hver enkelt konstruktion.

Stk. 2 Stk. 1 finder også anvendelse i de tilfælde, hvor konstruktionerne er fuldstændigt ens og sammenlignelige i teknisk henseende.

Stk. 3 Ved certificering af konstruktioner, der er fuldstændigt ens og sammenlignelige i teknisk henseende, jf. stk. 2, kan den samme skriftlige dokumentation lægges til grund for alle certificeringerne.

§ 10

En certificering er gyldig i 5 år, medmindre tekniske forhold ved konstruktionen, der er reguleret i bygningsreglementet, tilsiger en kortere periode. Herefter skal certificeringen fornys.

Stk. 2 Ved fornyelse af certificeringen skal konstruktionen inspiceres.

Stk. 3 Inspektion i forbindelse med fornyelse af certificeringen af en transportabel konstruktion, der tidligere er blevet certificeret efter reglerne i denne bekendtgørelse, skal ske efter de regler i bygningsreglementet, der var gældende på tidspunktet for den oprindelige inspektion, hvis geninspektionen sker inden, at gyldighedsperioden udløber. Udføres geninspektion og certificering op til 3 måneder inden gyldighedsperiodens udløb, fornys certificeringen med en dato fra udløb af den oprindelige gyldighedsperiode.

Stk. 4 Stk. 4 ophæves den 31. august 2022, jf. § 2, stk. 2, i bekendtgørelse nr. 1117 af 1. juni 2021. Fra og med den 17. marts 2020 kan fornyelse af certifikater udskydes, hvis konstruktionen ikke opsættes inden udløbet af certificeringsperioden, og fornyelse af certifikatet ikke kan gennemføres, uden at konstruktionen opsættes. Fornyelse af certifikatet kan udskydes indtil førstkommende opsætning af konstruktionen, dog senest til den 31. august 2022 og efter reglerne på det oprindelige certificeringstidspunkt.

Stk. 5 Stk. 5 ophæves den 31. august 2022, jf. § 2, stk. 2, i bekendtgørelse nr. 1117 af 1. juni 2021. Hvis fornyelse af certifikatet udskydes, løber den nye certificeringsperiode fra den oprindelige dato i 2020, hvor fornyelse af certifikatet skulle have været gennemført.

§ 11

Fornyelse af certificeringen kan ske maksimalt 3 gange, svarende til en samlet gyldighedsperiode på maksimalt 20 år. Herefter skal certificering af konstruktionen ske efter de regler, der er gældende på tidspunktet for certificeringen.