Bekendtgørelse om genåbning og fortsat delvis suspension af beskæftigelsesindsatsen som følge af covid-19 m.v. Kapitel 3

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 1576 af 06. juli 2021,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 1586 af 07. juli 2021 og bekendtgørelse nr. 1682 af 13. august 2021

Kapitel 3 Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelser
§ 13

Bekendtgørelsen træder i kraft den 11. juli 2021.

Stk. 2 Bekendtgørelsen ophæves den 1. september 2021.

Stk. 3 Bekendtgørelse nr. 1251 af 11. juni 2021 om genåbning og fortsat delvis suspension af beskæftigelsesindsatsen som følge af covid-19 m.v. ophæves.

Stk. 4 Vejledning efter § 3, stk. 3, skal gives ved førstkommende samtale efter bekendtgørelsens ikrafttræden. Såfremt modtageren af hjælp tidligere har fået en vejledning, der kan anses for tilstrækkelig i forhold til rådighedsforpligtelsen i medfør af denne bekendtgørelse, herunder hvilke tilbud modtageren skal stå til rådighed for, skal der ikke vejledes særskilt til disse modtagere i forbindelse med denne bekendtgørelse.

§ 14

For borgere, hvor tidspunktet for ret- og pligttilbud efter § 102 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats indtraf i perioden fra og med den 20. december 2020 og indtil den 1. juli 2021, og som ikke har fået et tilbud, skal jobcenteret snarest muligt igangsætte tilbud.

Stk. 2 I kommuner, som i hele eller dele af perioden fra og med den 1. juli 2021 og indtil den 1. september 2021 er helt eller delvist nedlukket i henhold til sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og hvor borgerens tidspunkt for ret- og pligttilbud efter lovens §§ 102 og 105 indtræffer i perioden med hel eller delvis nedlukning af kommunen, skal jobcenteret inden den 1. september 2021 igangsætte tilbud, jf. dog stk. 3.

Stk. 3 Tilbud, der er oprettet før eller under perioden fra og med den 20. december 2020 til og med den 30. juni 2021, hvor reglerne i §§ 102 og 105 om ret- og pligttilbud i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats har været suspenderet, medregnes i opgørelsen af krav til antal tilbud, der stilles i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

§ 15

I kommuner, som i hele eller dele af perioden fra og med den 1. august 2021 og indtil den 1. september 2021 er helt eller delvist nedlukket i henhold til sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og hvor borgeren skal til en samtale eller et møde hos jobcenteret, kommunen eller a-kassen i den periode, hvor kommunen er helt eller delvis nedlukket, kan jobcenteret, kommunen eller a-kassen vælge, at samtalen eller mødet i stedet holdes digitalt eller telefonisk. Det gælder:

Stk. 2 Stk. 1 finder tilsvarende anvendelse, hvis borgeren i perioden, hvor kommunen er helt eller delvist nedlukket, skal møde op på jobcenteret i forbindelse med tilmelding som arbejdssøgende og den indledende vurdering efter § 4, § 18, stk. 1, og § 22, stk. 3, i bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats.

Stk. 3 Når kommunen afholder et møde i rehabiliteringsteamet digitalt efter stk. 1, nr. 2, kan sagen behandles uden borgerens deltagelse, hvis borgeren giver samtykke hertil. Ønsker borgeren at deltage i mødet, skal kommunen sikre, at dette kan ske. Kommunen træffer afgørelse på baggrund af rehabiliteringsteamets indstilling, hvis borgeren er enig i rehabiliteringsteamets indstilling eller har anmodet om, at kommunalbestyrelsen alene tager stilling til spørgsmålet om førtidspension, jf. § 17, stk. 2, i lov om social pension. Hvis kommunen ikke kan træffe afgørelse i overensstemmelse med rehabiliteringsteamets indstilling, skal sagen behandles på ny og med fysisk fremmøde i rehabiliteringsteamet.

§ 16

Digitale eller telefoniske samtaler og møder, som er indkaldt eller booket inden den 23. juni 2021 til afholdelse i perioden fra og med den 1. august 2021 og indtil den 1. september 2021, kan afholdes som planlagt. Det gælder:

Stk. 2 Når kommunen afholder et møde i rehabiliteringsteamet digitalt efter stk. 1, nr. 2, kan sagen behandles uden borgerens deltagelse, hvis borgeren giver samtykke hertil. Ønsker borgeren at deltage i mødet, skal kommunen sikre, at dette kan ske. Kommunen træffer afgørelse på baggrund af rehabiliteringsteamets indstilling, hvis borgeren er enig i rehabiliteringsteamets indstilling eller har anmodet om, at kommunalbestyrelsen alene tager stilling til spørgsmålet om førtidspension, jf. § 17, stk. 2, i lov om social pension. Hvis kommunen ikke kan træffe afgørelse i overensstemmelse med rehabiliteringsteamets indstilling, skal sagen behandles på ny og med fysisk fremmøde i rehabiliteringsteamet.