Bekendtgørelse om gennemførelse af visse bestemmelser i udtrædelsesaftalen mellem Det Forenede Kongerige og EU for så vidt angår retten til indrejse, ophold og arbejde i Danmark § 11

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 1700 af 23. november 2020,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 445 af 24. april 2023

§ 11

Afgørelser om nægtelse af opholdsstatus og udstedelse af dokumenter eller ophør af opholdsstatus kan påklages til Udlændingenævnet, jf. udlændingelovens § 46 a.

Stk. 2 Påklages en afgørelse efter stk. 1 til Udlændingenævnet, har den pågældende rettigheder i henhold til udtrædelsesaftalen, indtil klagesagen er afgjort, jf. dog stk. 3.

Stk. 3 Klage efter stk. 1 skal være indgivet til Udlændingenævnet inden 8 uger efter, at klageren har fået meddelelse om afgørelsen. Udlændingenævnets formand, eller den, formanden bemyndiger dertil, kan i særlige tilfælde beslutte, at en klage skal behandles, selv om klagen er indgivet efter udløb af fristen.

Stk. 4 Indbringes Udlændingenævnets afgørelse til prøvelse for domstolene inden 2 uger efter, at klageren har fået meddelelse om afgørelsen, har den pågældende rettigheder i henhold til udtrædelsesaftalen, indtil der er afsagt endelig dom, medmindre ansøgningen er indgivet svigagtigt eller er uberettiget, jf. udtrædelsesaftalens artikel 20, stk. 4.