Bekendtgørelse om offentlige forlystelser Kapitel 1

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 502 af 17. juni 2005,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 1326 af 14. december 2005, bekendtgørelse nr. 646 af 26. juni 2009, bekendtgørelse nr. 1382 af 17. december 2009, bekendtgørelse nr. 264 af 25. marts 2010 og bekendtgørelse nr. 1660 af 19. december 2018

Kapitel 1 Tilladelse til afholdelse af offentlige forlystelser
§ 1

Efter reglerne i denne bekendtgørelse kan politiet give tilladelse til offentlige forlystelser, herunder karruseller, gynger, skydeborde, vandrutsjebaner, elastikspring, hoppeborge og lignende oppustelige forlystelsesapparater, klatrevægge, lykkespil, behændighedsspil, koncerter mv.

Stk. 2 De i stk. 1 nævnte forlystelser må ikke drives uden politiets tilladelse.

Stk. 3 Denne bekendtgørelse finder ikke anvendelse med hensyn til cirkusforestillinger, dog med undtagelse af § 8, stk. 1, nr. 2 og nr. 3, § 8, stk. 2 og 3, § 23 og § 24.

§ 2

Tilladelse efter § 1 gives af politidirektøren på det sted, hvor forlystelsen skal drives.

Stk. 2 Politidirektøren træffer afgørelse senest 4 uger efter, at ansøgningen og alle nødvendige oplysninger er modtaget.

Stk. 3 Fristen efter stk. 2 kan forlænges en gang, hvis det på grund af sagens karakter ikke er muligt at træffe afgørelse inden fristens udløb. Hvis fristen forlænges, gives ansøgeren inden udløbet af fristen efter stk. 2 meddelelse herom og om, hvornår der herefter senest træffes afgørelse. Det skal fremgå af meddelelsen, hvad begrundelsen er for forlængelsen og for den herved fastsatte frist.

Stk. 4 En overskridelse af 4 ugers fristen efter stk. 2 eller den forlængede frist efter stk. 3 medfører ikke, at ansøgeren kan anse tilladelsen for meddelt.

Stk. 5 Der skal hurtigst muligt efter modtagelsen af en ansøgning sendes en bekræftelse til ansøgeren på modtagelsen af ansøgningen. Bekræftelsen skal indeholde oplysninger om den i stk. 2 nævnte frist og om adgangen til at forlænge fristen efter stk. 3. Bekræftelsen skal endvidere indeholde en klagevejledning.

§ 3

Politiet kan i tilladelsen fastsætte vilkår for opstilling og drift af forlystelsen.

§ 4

Tilladelse til at drive forlystelser kan kun gives, hvis det efter de foreliggende oplysninger om ansøgerens og eventuelle medhjælperes personlige forhold må antages, at virksomheden vil blive drevet på forsvarlig måde.

Stk. 2 Er ansøgeren et selskab, gælder stk. 1 tilsvarende for den, der er ansvarlig for forlystelsen, og den pågældendes eventuelle medhjælpere.

Stk. 3 Tilladelse kan kun gives, hvis:

  • 1) eventuelle medhjælpere er fyldt 16 år, jf. dog stk. 5, og

  • 2) der for eventuelle medhjælpere mellem 16 og 18 år foreligger skriftligt samtykke til hvervet fra forældremyndighedens indehaver, medmindre ansøgeren eller dennes ægtefælle er indehaver af forældremyndigheden.

Stk. 4 For medhjælpere mellem 16 og 18 år kan der stilles vilkår om en begrænset daglig arbejdstid.

Stk. 5 Tilladelse til brug af forlystelsesapparater omfattet af § 16, stk. 2, kan kun gives, hvis de personer, der betjener sådanne forlystelsesapparater, er fyldt 18 år.

Stk. 6 En tilladelse kan helt eller delvist tilbagekaldes:

  • 1) hvis vilkårene ikke overholdes,

  • 2) hvis der sker overtrædelse af anden lovgivning,

  • 3) hvis udnyttelse af tilladelsen giver anledning til uorden eller væsentlig gene for naboer eller forbipasserende, eller

  • 4) hvis det i øvrigt må antages, at virksomheden ikke længere vil blive drevet på forsvarlig måde.