Bekendtgørelse om økologisk storkøkkendrift § 2

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 656 af 27. juni 2019

§ 2

Ved storkøkken forstås i denne bekendtgørelse restauranter, institutionskøkkener, boder, cateringvirksomheder, marketenderier samt lignende fødevarevirksomhed, der udøver storkøkkendrift. En virksomhed, som defineret i stk. 3, betragtes også som et storkøkken under de i bestemmelsen anførte betingelser.

Stk. 2 Ved storkøkkendrift forstås i denne bekendtgørelse storkøkkeners tilberedning af serveringsklare retter på det sted, hvor de sælges, herunder serveres eller leveres, til den endelige forbruger.

Stk. 3 En virksomhed, der tilbereder og leverer retter eller dele af retter til et modtagende storkøkken, efter fast skriftlig aftale herom, betragtes i denne bekendtgørelse som et storkøkken, når det indgår i aftalen, at virksomheden ikke må levere fødevarer til andre end det modtagende storkøkken, og de leverede retter eller dele af retter udelukkende indgår i det modtagende storkøkkens servering eller levering til den endelige forbruger.