Bekendtgørelse om tilskud til fremme af innovation, forskning og udvikling m.v. i fødevare-, jordbrugs- og fiskerisektoren § 38

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 772 af 15. juli 2008

§ 38

Projekters meromkostninger kan omfatte

  • 1) lønudgifter afholdt i projektperioden til personer, som deltager i projektet,

  • 2) udgifter til eksterne konsulenter,

  • 3) udgifter til ekstern bistand,

  • 4) udgifter til materialer, herunder til leje og leasing,

  • 5) udgifter til nødvendigt udstyr, herunder til leje og leasing,

  • 6) udgifter til markedsundersøgelser og

  • 7) andre udgifter, der er nødvendige for at gennemføre projektet.

Stk. 2 Tilskud kan ikke ydes til følgende omkostninger:

  • 1) Moms, medmindre denne endeligt bæres af tilsagnshaver.

  • 2) Reklamekampagner, jf. dog § 30 og § 33.

  • 3) Anlægsinvesteringer, bortset fra bygnings- og inventarinvesteringer, der er nødvendige forudsætninger for at gennemføre projektets forsøgs- og udviklingsfaser.

  • 4) Afskrivninger, generelle drifts- og serviceudgifter m.v., bortset fra den andel, der er en nødvendig forudsætning for at gennemføre projektets forsøgs- og udviklingsfaser.

  • 5) Dækning af tabt produktion for ansøger på arealer eller i lokaler, hvor innovations-, forsknings- og udviklingsarbejdet gennemføres.

  • 6) Udgifter, som tilsagnshaver har afholdt før projektperiodens begyndelse.

  • 7) Finansieringsomkostninger under enhver form.

  • 8) Udgifter til patentering, som afholdes af andre virksomheder end små og mellemstore virksomheder.

Stk. 3 Hvis projektet gennemføres af forskningsinstitutioner, fastsættes de for et projekts gennemførelse nødvendige indirekte fællesudgifter som husleje, bygningsudgifter og administration m.v. i henhold til Finansministeriets budgetvejledning.

Stk. 4 Salgsværdien af produkter, der er udviklet som led i projektet, fratrækkes ved opgørelsen af meromkostningerne.

Stk. 5 FødevareErhverv fastsætter værdien for udstyr eller inventarinvesteringer, der har en værdi efter projektets afslutning. Værdien modregnes i opgørelsen af meromkostningerne.