Bekendtgørelse om tilskudspulje til restriktionsramte caféer, restauranter og barer mv. som følge af COVID-19 Kapitel 2

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 1556 af 26. oktober 2020,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 344 af 01. marts 2021

Kapitel 2 Definitioner
§ 2

I denne bekendtgørelse forstås ved:

  • 1) Virksomhed: Caféer, restauranter og barer mv., samt de dele af kulturlivet, der som registrerede fødevarevirksomheder serverer mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet. Virksomheden er en privatretlig juridisk person eller personligt ejede virksomheder, herunder foreninger, fonde og selvejende institutioner, som er registreret i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) senest den 19. august 2020. Virksomheden har i perioden fra og med den 19. august 2020 til og med den 19. september 2020 haft aktivitet og været åben efter kl. 22.00 og genereret en omsætning.

  • 2) Fødevarevirksomhed: Virksomheder, der er autoriseret og registreret som fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen i henhold til § 7, stk. 2, i bekendtgørelse om autorisation og registrering af fødevarevirksomheder mv.

  • 3) Serveringssted: En i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) registreret produktionsenhed, hvorfra virksomheden serverer mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, og som er omfattet af restriktionen om begrænset åbningstid.

  • 4) Organer inden for den offentlige forvaltning: Statslige myndigheder og statsfinansierede selvejende institutioner, der er omfattet af § 2, stk. 1, nr. 1 og 2, i bekendtgørelse om statens regnskabsvæsen m.v., kommuner og regioner, kommunale og regionale organisationer og selskaber m.v., som er oprettet i henhold til lov om kommunernes styrelse, samt institutioner hvor statslige, regionale eller kommunale tilskud til drift udgør halvdelen eller mere og forventes vedvarende at dække halvdelen eller mere af institutionens ordinære driftsudgifter.

  • 5) Begrænset åbningstid: Virksomheder, der har delvis forbud mod at holde åbent efter kl. 22.00, som følge af COVID-19-restriktionen om begrænset åbningstid, jf. bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af COVID-19.