Tilbage til:
Hygiejnebekendtgørelsen
Bilag 1
Bilag 1
Mikrobiologiske kriterier for rå mælk, som leveres fra primærproducenten direkte til den endelige forbruger (jf. § 4, stk. 5)
Fødevarekategori |
Mikroorganisme |
Prøveudtagningsplan |
Grænseværdi cfu/g |
Referenceana-lysemetode (1) |
Led, hvor kriteriet anvendes |
Foranstaltning i tilfælde af utilfredsstillende resultater |
n |
M |
|||||
Rå mælk |
E. coli |
1 |
10 |
NMKL nr. 125 (2) |
Efter udmalkning og køling af den rå mælk |
Forhandling af rå mælk indstilles, og produktionshygiejne forbedres |
1) Den seneste udgave skal anvendes.
2) Der foretages pladespredning af 1 ml mælk. Vurdering af resultater:
Utilfredsstillende: Hvis indholdet af E. coli ligger over 10 cfu/g.