Bilag 1

Bilag

Andre bilag

  • Bilag 1 (Generelle krav til udførelse af efterforskning efter råstoffer, jf. § 5)

  • Bilag 2 (Krav til indberetning af efterforskningsdata, jf. § 6)

  • Bilag 3 (Krav til efterforskning og miljøvurdering, jf. § 8, stk. 3)

  • Bilag 4 (Generelle krav til udførelse af råstofindvinding, jf. § 16)

  • Bilag 5 (Overgangsområder, jf. § 37, stk. 1, nr. 2)

  • Bilag 6 (Formular til brug for sikkerhedsstillelse i henhold til kapitel 8)

  • Bilag 7 (Råstoftyper, der skal anvendes i forbindelse med indberetning af indvundne råstoffer, jf. § 52)

  • Bilag 8 (Område 1 – Nordlige Øresund)

Generelle krav til udførelse af efterforskning efter råstoffer, jf. § 5
Bilag 1

1. Forudsætninger for efterforskning

1.1 Kvalitetssikring

Inden igangsættelse af efterforskning skal der til Miljøstyrelsen fremsendes dokumentation for, at der er etableret en plan for kvalitetssikringen af de aktuelle arbejder.

Tilladelsesindehaveren eller den, der har anmeldt efterforskningen, skal kunne dokumentere, at arbejderne udføres i henhold til kvalitetssikringsplanen, og dermed at de i bekendtgørelsen og tilladelsen eller påbud stillede vilkår overholdes.

1.2 Efterforskningsfartøjer og positionsbestemmelse

Oplysning om de fartøjer, som udfører efterforskningen, skal sendes til Miljøstyrelsen, inden igangsætningen af de enkelte efterforskningsfaser, jf. bilag 3. Der skal gives oplysninger om navn, kendingsbogstaver, IMO-nummer og MMSI-nummer samt navn, e-mail adresse og CVR-nummer for ejer af fartøjet og/eller for den, som driver det. For udenlandske virksomheder uden CVR-nummer oplyses SE-nummer.

Efterforskningsfartøjer skal være udstyret med og anvende elektronisk positionsbestemmelsesudstyr med en nøjagtighed bedre end 5 m i 95 % af tiden i alle døgnets 24 timer.

Efterforskningsfartøjer skal endvidere være udstyret med og anvende AIS (Automatic Identification System).

Et efterforskningsfartøj kan først benyttes, når Miljøstyrelsen har bekræftet, at AIS-systemet har kontakt til fartøjet, og at IMO-nummer og MMSI-nummer er indtastet korrekt.

Hvis der senere sker ændringer i de indsendte oplysninger, skal der straks gives meddelelse herom til Miljøstyrelsen.

1.3 Dokumenter, der skal forefindes på efterforskningsfartøjet

Et eksemplar af dette bilag og kopi af den gældende efterforskningstilladelse til området eller anmeldelse af efterforskning og eventuelle påbud vedrørende efterforskningen skal forefindes på efterforskningsfartøjet.

Slots- og Kulturstyrelsens »Instruks vedrørende registrering af marinarkæologiske fund« skal forefindes på efterforskningsfartøjet.

2. Arbejdets tilrettelæggelse

2.1 Seismiske undersøgelser

Der skal tages hensyn til eventuelle havpattedyr i området, og herunder skal der ved seismisk efterforskning følges en soft-start-procedure, hvor udstyret startes op med lav styrke og derefter øges gradvist til det operationelle niveau.

2.2 Sedimentprøver

Der må ikke optages sedimentprøver på over 50 liter pr. prøvestation.

3. Overvågning

3.1 Efterforskningsfartøjets position og arbejde

For fartøjer, som Miljøstyrelsen har fået meddelelse om anvendes til efterforskningsopgaver, jf. vilkår 1.2, skal positionen mindst hvert 5. minut dokumenteres via AIS, hvad enten der pågår efterforskning eller ej.

Ved nedbrud af navigationssystemet med en varighed på over 1 time skal efterforskningen ophøre, indtil systemet igen er operationelt. Tidspunkt for nedbrud og genetablering af positionsudstyr samt efterforskningsaktiviteter i perioden skal meddeles Miljøstyrelsen inden 24 timer efter hændelsens start.

3.2 Marinarkæologiske genstande og vrag

Det skal under arbejdets udførelse overvåges, om der påtræffes marinarkæologiske genstande samt vrag. Påtræffes sådanne genstande, skal anvisningerne i Slots- og Kulturstyrelsens »Instruks vedrørende registrering af marinarkæologiske fund« følges.

Eventuelle fund af marinarkæologiske genstande og vrag uanset alder skal indberettes til Slots- og Kulturstyrelsen og Miljøstyrelsen. Eventuelle fund af vrag skal tillige indberettes til Geodatastyrelsen og Søfartsstyrelsen.

3.3 Afvigelser fra kvalitetssikringsplanen

Afvigelser fra planen for kvalitetssikring skal under efterforskningen meddeles til Miljøstyrelsen inden for 24 timer med oplysninger om, hvilke tiltag der er gjort for at afhjælpe afvigelserne.

4. Efter endt efterforskning

Meddelelse om ophør af efterforskning skal fremsendes til Miljøstyrelsen inden for 2 uger.

5. Myndighedstilsyn

Miljøstyrelsen fører tilsyn med indvindingen i henhold til kapitel 7 i lov om råstoffer.