Bilag 3

Bilag

Andre bilag

Bilag 3
Bilag 3 Temperaturbestemmelser (jf. § 25)

A) Temperaturkrav ved opbevaring og transport af fødevarer

Fødevarer

Maks.

temperatur

Industrielt fremstillede ægprodukter, som skal opbevares på køl

+ 4 °C i fremstillingsvirksomheden, ellers + 5 °C

Hakket kød, kødfars og lign., herunder rå medisterpølse

+ 5 °C

Fersk fjerkrækød

+ 5 °C

Letkonserverede fiskevarer(1)i detailpakning

+ 5 °C

Rejer i lage i engrospakning

+ 5 °C

Fødevarer indeholdende creme, flødeskum eller fromage

+ 5 °C

Varmebehandlede, nedkølede og letfordærvelige(2) fødevarer, inkl. konsummælk og konsummælksprodukter (undtaget UHT-behandlede eller steriliserede konsummælksprodukter)

+ 5 °C

Fiskehalvkonserves(3)

+ 10 °C

Fødevarer indeholdende creme, flødeskum eller fromage, der anvendes eller sælges senest 12 timer efter fremstillingen

+ 10 °C

Mayonnaise, salater og remoulade med pH over 4,5

+ 10 °C

Æg, dog ikke ved primærproduktion eller transport af æg, hvor transporten varer mindre end 8 timer

+ 12 °C

Frosne flydende æg og frosne ægprodukter

- 12 °C

Frosne fiskevarer

- 18 °C


1) Letkonserverede fiskevarer: Fisk og fiskevarer, der efter konservering har et saltindhold på mindre end 6 % og et syreindhold, der giver en pH værdi over 5, og som heller ikke ved tilsætning af andre konserverende midler har opnået en holdbarhed som fiskehalvkonserves. Som letkonserverede fiskevarer anses endvidere røgede, gravede, varmebehandlede eller på anden måde behandlede fisk og fiskevarer, hvorved der er opnået en lidt længere holdbarhed end for ferske fiskevarer.

2) Letfordærvelige fødevarer: Fødevarer, som ved opbevaring ved stuetemperatur i løbet af kort tid

a) vil udvikle afvigende udseende, lugt eller smag, eller

b) kan danne grobund for fremvækst af sygdomsfremkaldende mikroorganismer til et niveau, der kan være sundhedsskadeligt

3) Fiskehalvkonserves: Fisk og fiskevarer, der er gjort holdbare i begrænset tid ved tilsætning af salt, sukker, syre eller konserveringsmidler, og som er pakket i lukket detailemballage.

4)

B) Temperaturkrav for fiskevarer, der skal holdes i live, samt for levende toskallede bløddyr m.v.

Fiskevarer, der skal holdes i live, og levende toskallede bløddyr, pighuder, sækdyr og havsnegle skal opbevares og transporteres ved en temperatur og på en måde, der ikke skader fødevaresikkerheden eller varernes levedygtighed.