Dambrugsbekendtgørelsen Kapitel 7

Denne konsoliderede version af dambrugsbekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse om miljøgodkendelse og samtidig sagsbehandling af ferskvandsdambrug

Bekendtgørelse nr. 1567 af 07. december 2016

Kapitel 7 Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelser
§ 25

Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2017.

Stk. 2 Bekendtgørelse nr. 130 af 8. februar 2012 om miljøgodkendelse og samtidig sagsbehandling af ferskvandsdambrug ophæves.

Stk. 3 For bestående ferskvandsdambrug finder bekendtgørelse nr. 1325 af 20. november 2006 om ferskvandsdambrug anvendelse, hvor det er relevant, indtil dambruget er godkendt efter reglerne i denne bekendtgørelse.

Stk. 4 For ferskvandsdambrug, som har en godkendelse jf. bekendtgørelse nr. 1325 af 20. november 2006 om ferskvandsdambrug, finder nævnte bekendtgørelse anvendelse, hvor det er relevant, indtil dambruget skal revurderes, jf. § 41 a og § 41 b, i lov om miljøbeskyttelse.

§ 26

Bestående ferskvandsdambrug med foderforbrug på over 100 tons, kan godkendes efter reglerne i kapitel 4 om foderkvote i en overgangsperiode, jf. stk. 3.

Stk. 2 Ferskvandsdambrug med foderforbrug på over 100 tons, der er godkendt på foderkvote, og som skal revurderes eller er ved at blive revurderet ved denne bekendtgørelses ikrafttræden, kan revurderes efter reglerne i kapitel 4 om foderkvote i en overgangsperiode, jf. stk. 3.

Stk. 3 Kommunalbestyrelsen skal inden udgangen af 2026 revurdere ferskvandsdambrug med foderforbrug på over 100 tons, der er godkendt efter reglerne i bekendtgørelsens kapitel 4 om foderkvote, jf. stk. 1 og 2, med henblik på, at dambruget overgår til regulering efter bekendtgørelsens kapitel 3 om emissionsbaseret regulering, jf. dog stk. 4.

Stk. 4 For de ferskvandsdambrug, nævnt i stk. 1, for hvilke retsbeskyttelsesperioden, jf. § 41 a i lov om miljøbeskyttelse, endnu ikke er udløbet inden udgangen af 2026, skal kommunalbestyrelsen ved udløbet af retsbeskyttelsesperioden revurdere dambrugene efter reglerne i bekendtgørelsens kapitel 3 om emissionsbaseret regulering.

§ 27

Verserende ferskvandsdambrugssager i første instansen færdigbehandles efter denne bekendtgørelse.

§ 28

I verserende sager om godkendelse af etablering af et nyt ferskvandsdambrug eller af en ændring eller udvidelse af produktionen på et dambrug baseret på foderkvote, indsender dambruget en ny ansøgning om godkendelse efter bestemmelserne i denne bekendtgørelse, inden en rimelig frist, som kommunalbestyrelsen fastsætter.

§ 29

I verserende sager om godkendelse af bestående ferskvandsdambrug, indsender dambruget en ny ansøgning om godkendelse efter bestemmelserne i denne bekendtgørelse, inden en rimelig frist, som kommunalbestyrelsen fastsætter.

Stk. 2 Hvis kommunalbestyrelsen ikke inden den fastsatte frist, har modtaget oplysningerne, jf. stk. 1, kan kommunalbestyrelsen træffe afgørelse om, at de ikke-godkendte dele af dambruget skal ophøre med driften.

§ 30

Ferskvandsdambrug, der er godkendt på emissionsbaseret regulering ved denne bekendtgørelses ikraftræden, og, som ønsker at være reguleret efter bestemmelserne i kapitel 3, kan ved anmodning om revurdering ansøge om at få fastsat nye vilkår, som i det hele følger denne bekendtgørelse.

Stk. 2 Ferskvandsdambrug, der er godkendt på foderkvote ved denne bekendtgørelses ikraftræden, og som ønsker at være reguleret efter bestemmelserne i kapitel 4, kan ved anmodning om revurdering ansøge om at få fastsat nye vilkår, som i det hele følger denne bekendtgørelse.

§ 31

Verserende klagesager i Natur- og Miljøklagenævnet om godkendelse af ferskvandsdambrug, behandles efter reglerne i denne bekendtgørelse.