Fødevareloven § 2

Denne konsoliderede version af fødevareloven er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringslove i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Lov om fødevarer

Lov nr. 526 af 24. juni 2005,
jf. lovbekendtgørelse nr. 1033 af 05. juli 2023

§ 2

Loven omfatter:

  • 1) Fødevaresikkerhed og fødevarernes sammensætning, jf. kapitel 2, 3 og 7.

  • 2) Kost og ernæring, jf. kapitel 4.

  • 3) Markedsføring og mærkning af fødevarer, jf. kapitel 5 og 6.

  • 4) Fødevarevirksomheder, jf. kapitel 8 og 9.

  • 5) Laboratorier og kontrol, jf. kapitel 10-15.

Stk. 2 Inden for denne lovs område gælder definitionerne i artikel 2 og 3 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 178/2002 af 28. januar 2002 om generelle principper og krav i fødevarelovgivningen, om oprettelse af Den Europæiske Fødevareautoritet og om procedurer vedrørende fødevaresikkerhed (fødevareforordningen).

Stk. 3 Lovens regler om behandling omfatter alle de led i produktion, tilvirkning og distribution af fødevarer, som er defineret i artikel 3, nr. 16, i fødevareforordningen.