Virksomhedsoverdragelsesloven § 2

Denne konsoliderede version af virksomhedsoverdragelsesloven er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringslove i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse

Lov nr. 111 af 21. marts 1979,
jf. lovbekendtgørelse nr. 710 af 20. august 2002,
som ændret ved lov nr. 385 af 26. april 2017 og lov nr. 530 af 27. marts 2021

§ 2

Overdrages en virksomhed eller en del heraf, indtræder erhververen umiddelbart i de rettigheder og forpligtelser, der bestod på overtagelsestidspunktet i henhold til

  • 1) kollektiv overenskomst og aftale,

  • 2) bestemmelser om løn- og arbejdsforhold, der er fastsat eller godkendt af offentlig myndighed og

  • 3) individuel aftale om løn- og arbejdsforhold.

Stk. 2 Bestemmelsen i stk. 1 finder kun anvendelse på aftaler om lærlingeforhold, uddannelsesaftaler for elever i de erhvervsfaglige grunduddannelser m.v., såfremt virksomheden efter overdragelsen godkendes som lærested eller praktiksted m.v.

Stk. 3 Bestemmelsen i stk. 1 finder ikke anvendelse på lønmodtageres ret til ydelser i forbindelse med alderdom og invaliditet eller ydelser til efterladte i henhold til pensionsordninger.

Stk. 4 Finder overdragelsen sted under overdragerens rekonstruktions- eller konkursbehandling, indtræder erhververen dog kun i rettigheder og forpligtelser, jf. stk. 1 og 2, der vedrører tiden efter indledningen af rekonstruktionsbehandlingen eller afsigelsen af konkursdekretet.