Bøger, som nævner Aftaleloven § 10

- Side 944 -

Direktørerne kan også være helt uden tegningsret i vedtægterne, men vil i givet fald kunne forpligte kapitalselskabet i kraft af deres stillingsfuldmagt, jf. aftalelovens § 10.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 952 -

...selskabets vegne, jf. aftalelovens § 10, stk. 2. Denne klassiske lovbestemmelse henviser til, hvilke beføjelser (idet der herved tænkes på den ydre legitimation, ikke på den indre bemyndigelse i forholdet mellem den disponerende og selskabet) der følger af lov eller sædvane, og der er også i selskabsretlig sammenhæng efter alt at dømme brug for begge.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 953 -

...at være almindeligt udbredt på det pågældende område af erhvervslivet. Stillingsfuldmagten efter aftalelovens § 10, stk. 2, er til forskel fra den formelle selskabsretlige tegningsret ikke afhængig af, om den pågældende er registreret som direktør i Erhvervsstyrelsen, men alene af, om han faktisk »indtager« (dvs. beklæder) den pågældende stilling.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...uregistreret direktør med et specialområde også tænkes omfattet af stillingsfuldmagten. For den registrerede direktørs vedkommende vil de funktioner, der er nævnt i loven, i kombination med aftalelovens § 10, stk. 2, indebære en definition af stillingsfuldmagtens kerneområder, og for en uregistreret direktør vil en vis afsmitning fra SL finde sted.

Læs på Jurabibliotek



- Side 963 -

...kapitalselskabet alene, og træffer vedkommende alligevel dispositioner på egen hånd, må det antages, at kapitalselskabet kun er bundet, hvis vedkommende handler inden for sin stillingsfuldmagt. En direktør kan således forpligte kapitalselskabet i kraft af sin stillingsfuldmagt, jf. aftalelovens § 10, uanset om vedkommende er tillagt tegningsret eller ej.

Læs på Jurabibliotek