- Side 101 -
Spørgsmålet om, hvorvidt en tilbudsgiver kan tilbagekalde et for lavt tilbud som følge af fejl besvares af aftalelovens § 32, stk. 1, der fastslår, at hvis der foreligger fejlskrift eller anden fejltagelse fra tilbudsgiverens side, er tilbudsgiveren ikke bundet, hvis tilbudsmodtageren var i ond tro.
(...)
- Side 103 -
Aftalelovens § 32, stk. 1, er efter sit indhold en ugyldighedsregel, der kun finder anvendelse, såfremt der fremsættes ugyldighedsindsigelse. Man kan derfor udmærket tænke sig, at en tilbudsgiver trods fejltagelsen undlader at fremsætte ugyldighedsindsigelse, og så er er tilbuddet naturligvis bindende uanset fejltagelsen.
(...)
Problemet er imidlertid, at aftalelovens § 32, stk. 1, navnlig gælder i de tilfælde, hvor det objektivt kan ses, hvad tilbuddet skulle have gået ud på, altså hvad tilbudsgiveren havde til hensigt at forpligte sig til. Man kan jo rette sammentællings- eller regnefejlen.
(...)
Disse problemstillinger er ikke reguleret ved aftalelovens § 32, stk. 1, men bestemmelsen er ikke til hinder for, at domstolene eller en voldgiftsret fast-
(...)
- Side 104 -
...kun anvendes, når ugyldighedsindsigelsen gøres gældende ved tilbuddets åbning eller under særlige omstændigheder senere, men inden tilbuddet har haft nogen virkning, jf. aftalelovens § 39. Det er altså ikke på grundlag af bestemmelsen muligt for tilbudsgiveren at kræve de aftalte vilkår reguleret under henvisning til, at der forelå en fejltagelse.