Bøger, som nævner Aftaleloven § 39

Tilbagekaldelse af tilbud

- Side 54 -

...tilbud, er bundet heraf, jf. aftalelovens § 1, 1. pkt.2626. Dog med en sjældent anvendt undtagelse i aftalelovens § 39, 2. pkt., hvorefter et tilbud kan tilbagekaldes, hvis det endnu ikke har været bestemmende for modtagerens handlemåde. Dette gælder også i ejendomshandler, hvor tilbuddet fremsættes af sælgeren eller køberen af en erhvervsejendom.

Læs på Jurabibliotek



Tilbagekaldelse

- Side 84 -

Aftalelovens § 39 omhandler god tro i forbindelse med svage ugyldighedsgrunde.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...øvrigt var i god tro, bliver hensyn at tage til, hvad han indså eller burde indse på det tidspunkt, da viljeserklæringen blev ham bekendt. Dog kan der under særlige omstændigheder også tages hensyn til den kundskab, han har fået eller burde have fået efter det nævnte tidspunkt, men forinden viljeserklæringen har virket bestemmende på hans handlemåde«.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...har disponeret i tillid til løftet, og der er et særligt beskyttelsesbehov for løftegiver, at løftegiver tilbagekalder løftet, efter at det er kommet til modtagerens kundskab, med henvisning til »princippet i aftalelovens § 39, 2. punktum«, »grundsætningen i aftalelovens § 39, 2. punktum« og lignende ordvalg. Dette er også sket i ejendomsomsætningen.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...1110/1987 om tilbagetrædelsesret ved aftaler om køb af fast ejendom og opførelse af bygning, s. 87, anfører: »Efter nyere utrykt landsretspraksis kan man imidlertid også anvende aftalelovens § 39, 2. pkt., hvorefter en køber under særlige omstændigheder kan undgå at blive bundet, såfremt handlen ikke har virket bestemmende på sælgerens handlinger«.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...Hjortnæs, Lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom mv. med kommentarer, s. 155 f., anfører: »I visse særlige tilfælde kan et tilbud dog tilbagekaldes, selv om det er kommet til modtagerens kundskab, jf. aftalelovens § 39, hvorefter et tilbud kan tilbagekaldes, hvis det endnu ikke har virket bestemmende på modtagerens handlemåde«.

Læs på Jurabibliotek