- Side 548 -
...tilsvarende aftaler i samme år, samt (iii) at en ikke næringsdrivende låntager, der ikke havde videresolgt de lånte aktier, men havde kompenseret långiver for udbytte i udlånsperioden, ikke var skattepligtig af det udbytte, der tilkom långiver i henhold til de indgåede aftaler. Den bindende forhåndsbesked blev derfor ændret på de i (i)-(iii) angivne punkter.
- Side 647 -
...erhvervsmæssig karakter, at selskabet måtte anses som næringsdrivende med handel med værdipapirer. Selskabet kunne derfor i medfør af aktieavancebeskatningslovens § 3 fratrække et tab i sin skattepligtige indkomst. Tilsvarende afgørelser er offentliggjort i TfS 1996.175 VLD og TfS 1996.401 VLD Afgørelsen er kommenteret af Jan Børjesson i TfS 1996.477.
(...)
- Side 648 -
...disse omstændigheder, at forskellen mellem bankens købs- og salgspris ikke kunne anses som et tab, der kunne begrunde fradrag i medfør af aktieavancebeskatningslovens § 3. Højesteret stadfæstede landsrettens dom gengivet i TfS 1997.497 VLD, jf. til denne dom Aage Michelsen i Revision & Regnskabsvæsen 1997, nr. 10, SM 347. Se også JUS 1999, nr. 31.
(...)
- Side 649 -
...egentlig professionel tilknytning til det finansielle marked. Højesteret fandt herefter, at selskabets tab på ca. 500.000 kr. ikke var fradragsberettiget efter aktieavancebeskatningslovens § 3. Afgørelsen er kommenteret af Aage Michelsen i Revision & Regnskabsvæsen 2001, nr. 1, SM 2. Landsrettens dom fandtes i TfS 1998.276 ØLD. Se også TfS 1996.64 HD.
(...)
- Side 652 -
...erhvervelsestidspunkterne have stået banken klart, at der ikke var rimelig udsigt til gevinstgivende videresalg af aktierne. Landsretten fandt derfor ikke, at det væsentligste formål med erhvervelserne havde været at opnå fortjeneste ved videresalg, og der kunne således ikke i medfør af aktieavancebeskatningslovens § 3 indrømmes banken fradrag for tabet (dissens).
(...)
- Side 654 -
...foretage køb og salg af værdipapirer. Selskabet led bl.a. tab på salg af aktier. Under hensyntagen til, at der var tale om et selskab uden professionel tilknytning til værdipapirhandel, fandt Landsskatteretten, at selskabet ikke kunne anses for næringsdrivende efter aktieavancebeskatningslovens § 3. Der blev derfor nægtet fradrag for det konstaterede tab.
(...)
- Side 655 -
...selskaber for ca. 2 mio. kr. Landsskatteretten fandt ikke, at der forelå en næring omfattet af aktieavancebeskatningslovens § 3, da det måtte antages, at erhvervelsen af aktierne ikke var sket med henblik på at opnå en fortjeneste, men derimod for at konstatere et tab ved videresalg. Den omhandlede tab kunne således ikke anses for fradragsberettiget.
(...)
...investeringsvirksomhed og investeringernes omfang fandt Landsskatteretten, at selskabets køb og salg af de omhandlede aktier ikke var sket som led i en sådan næringsvirksomhed, som efter praksis anses for omfattet af aktieavancebeskatningslovens § 3, stk. 1. Der var herved bl.a. henset til det begrænsede antal køb og salg af aktier og disses omsætningshastighed.
(...)
- Side 656 -
...naturlig forlængelse af udlånsvirksomheden, måtte anses for at være fuldt klar over den tabsrisiko på aktierne, som var en følge af den påtænkte rekonstruktionsløsning, der indbefattede den nævnte kapitalnedsættelse, var der ikke fornødent grundlag for at statuere, at aktierne i debitorselskabet ikke var omfattet af aktieavancebeskatningslovens § 3.
- Side 666 -
...finansielle marked. Særligt under hensyn hertil og i øvrigt af de grunde, der var indført af landsretten, blev dommen stadfæstet. Højesteret bemærkede endvidere, at det ikke havde været af betydning, at aktiehandlerne efter fradrag af finansieringsomkostninger m.v. alene gav overskud i de første år, og at den samlede indtjening ved handlerne var negativ.