Bøger, som nævner Aktieavancebeskatningsloven § 8

Krav til vederlaget

- Side 286 -

...omstruktureringen ikke ejer kapitalandele i det indskydende selskab, det modtagende selskab eller hermed koncernforbundne selskaber.297297. Ved koncernforbundne selskaber forstås selskaber, der har den forbindelse, der er anført i ligningslovens § 2. For selskaber vil beskatningen ske i medfør af aktieavancebeskatningslovens §§ 8-9 og for personer efter § 12.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 288 -

...således et kort øjeblik eje egne aktier 100 % og have en ejertid på mindre end 3 år vedr. aktierne. Spørgsmålet var herefter, om A’s vederlæggelse til personaktionæren i indskydende selskab B, jf. fusionsskattelovens § 2, stk. 1, ville udløse avancebeskatning efter aktieavancebeskatningsloven. Skatterådet fandt ikke, at fusionen ville udløse beskatning.

Læs på Jurabibliotek



Retsvirkninger af en skattefri fusion

- Side 298 -

...selskaber og § 12 for personer. For det andet vil det/de selskaber, der ophører i forbindelse med fusionen, blive anset for at have afstået aktiver til det modtagende selskab og dermed blive skattepligtigt/skattepligtige af avancer og genvundne afskrivninger, som måtte blive konstateret ved afståelsen efter skattelovgivningens almindelige regler herom.

Læs på Jurabibliotek



Konsekvensen for det modtagende selskab

- Side 300 -

Se til eksempel fra praksis vedrørende succession i ejertid efter de dagældende regler i aktieavancebeskatningslovens §§ 8 og 9 SKM 2009.58 SR:309309. SKM 2009.58 SR er dog korrigeret i forhold til spørgsmål om fastlæggelse af fusionsdatoen ved SKM 2010.624 SR.

Læs på Jurabibliotek



Konsekvenserne af den skattefrie fusion for kapitalejerne

- Side 310 -

...udbyttebeskatningen af kontante udligningssummer gælder, at kontante udligningssummer behandles som afståelse af kapitalandele efter reglerne i aktieavancebeskatningsloven, hvis kapitalejeren helt udtræder af koncernen, det vil for selskabers vedkommende sige regelsættet i aktieavancebeskatningslovens §§ 8 og 9 ff. og for personers vedkommende §§ 12 ff.

Læs på Jurabibliotek