- Side 222 -
...overtrædelser af kollektive overenskomster om løn- og arbejdsforhold, om hvorvidt der foreligger en kollektiv overenskomst og om lovligheden af kollektive kampskridt (f.eks. strejker og lockouter). Det fremgår udtrykkeligt af arbejdsretslovens § 11, stk. 1, at sager, der efter § 9 hører under Arbejdsretten, ikke kan anlægges ved de almindelige domstole.
(...)
- Side 223 -
...stk. 2, er et eksempel på, at spørgsmålet om, hvorvidt de almindelige domstole eller Arbejdsretten er kompetente til at afgøre en arbejdsretlig sag, i de senere år er blevet mere og mere indviklet. Som det vil fremgå i det følgende, gælder dette også spørgsmålet om, hvorvidt eller i hvilket omfang Arbejdsretten kan beskæftige sig med funktionærloven.
- Side 229 -
...deres krav ikke støttes direkte på funktionærlovens bestemmelse, men beroede alene på overenskomsten. Det måtte være uden betydning, om denne henviste til funktionærlovens regler eller gengav disses ordlyd. Da kravet alene beroede på overenskomsten, kunne den enkelte ansatte ikke rejse kravet ved de almindelige domstole, jf. arbejdsretslovens § 11.