Bøger, som nævner Arbejdsretsloven § 11

Organisationen ønsker ikke at forfølge sagen

- Side 1178 -

Til imødegåelse heraf er der blandt andet indført en særlig undtagelsesregel i arbejdsretslovens § 11, stk. 2, jf. herom nedenfor, og det antages ydermere, at en tilkendegivelse fra organisationen til modparten om, at sagen ikke ønskes forfulgt, ikke i sig selv vil kunne afskære funktionæren fra selv at rejse et krav ved domstolene.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1179 -

...3, stk. 7, som indsat i loven ved lov nr. 1369 af 16. december 2014 er enekompetent til at afgøre spørgsmål om, hvorvidt en funktionæroverenskomst (som efter lovens § 3, stk. 5, kan fravige bestemmelserne i stk. 1-4 (herunder ligebehandlingskravet i stk. 1)) lever op til den beskyttelse af vikarer, som følger af direktiv 2008/104/EF om vikararbejde.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1180 -

...under henvisning til Menneskeretskonventionens art. 6, stk. 1, og arbejdsretslovens § 11, stk. 2, fastslået (i U 1994.953 H), at en lønmodtager, hvis organisation ikke ønsker fagretlig behandling af et lønkrav, ikke er afskåret fra selv at rejse kravet ved domstolene, uanset om kravet støttes på en kollektiv overenskomst eller et andet retsgrundlag.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Arbejdsretslovens § 11, stk. 2, omhandler efter sin ordlyd de situationer, hvor organisationen konkret ikke ønsker at føre sagen.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...Arbejdsretslovens § 11, stk. 2, fandt ikke anvendelse på et overenskomstspørgsmål, da en erklæring fra den organisation, der betalte sagsomkostningerne, om, at denne ikke ønskede at forfølge sagen ad fagretlig vej, måtte anses for at være afgivet for at undgå, at sagen blev afvist fra domstolene. Højesteret afviste derfor sagen. Se ligeledes U 2012.1108 H.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1181 -

...den ansatte og arbejdsgiveren. Såvel en nedsat faglig voldgift som Arbejdsretten og Sø- og Handelsretten afviste at behandle sagen. Højesteret fandt, at arbejdsretslovens § 11, stk. 2, fortolket i lyset af EMRK art. 6 også omfattede situationer som den foreliggende, og hjemviste på den baggrund sagen til realitetsbehandling ved Sø- og Handelsretten.

Læs på Jurabibliotek