Bemærk, at § 9 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 9, om det har en betydning.
- Side 1172 -
Landsretten anførte, at sagen drejede sig om, hvorvidt K’s bortvisning af H var uberettiget, og hvad de økonomiske konsekvenser heraf i givet fald skulle være. Sagen var ikke omfattet af arbejdsretslovens § 9, stk. 1, nr. 7, og HK/Danmark som mandatar for H kunne derfor ikke henvises til at indbringe sagen for Arbejdsretten. Ifølge arbejdsretslovens § 21,
(...)
- Side 1173 -
...Procesbevillingsnævnets tilladelse indbragt for Højesteret, der udtalte, at parternes uenighed bl.a. angik forståelsen af overenskomstens § 27, stk. 5, og som byretten fandt, at en afgørelse af dette spørgsmål var omfattet af arbejdsretslovens § 9, stk. 1, nr. 7. Højesteret stadfæstede derfor byrettens kendelse om delvis afvisning af sagen fra domstolene.
- Side 1175 -
...jf. arbejdsretslovens § 9, hvori Arbejdsrettens kompetence nøje er beskrevet. Procesformen for Arbejdsretten ligner domstolsprocessen, og Arbejdsrettens formand og næstformænd er alle højesteretsdommere. Om processen for Arbejdsretten henvises til Arbejdsrettens retningslinjer af juli 2019, http://arbejdsretten.dk/arbejdsretten/sagsbehandling.aspx.
- Side 1179 -
...3, stk. 7, som indsat i loven ved lov nr. 1369 af 16. december 2014 er enekompetent til at afgøre spørgsmål om, hvorvidt en funktionæroverenskomst (som efter lovens § 3, stk. 5, kan fravige bestemmelserne i stk. 1-4 (herunder ligebehandlingskravet i stk. 1)) lever op til den beskyttelse af vikarer, som følger af direktiv 2008/104/EF om vikararbejde.
- Side 1182 -
...dommen og hjemviste sagen, da L ikke var medlem af SID, hvorfor L’s ansættelsesvilkår ikke var omfattet af den kollektive overenskomst, der var indgået mellem Entreprenørforeningen og SID. Det gjorde ingen forskel, at L havde aftalt med A, at hans ansættelsesforhold skulle være omfattet af regler svarende til reglerne i den kollektive overenskomst.