- Side 89 -
...arvinger.11. »Bodel« bruges ikke længere i ÆFL, men bruges f.eks. i AL § 19. Begrebet anvendes om hver ægtefælles del af delingsformuen under ægteskabet, jf. de almindelige bemærkninger pkt. 3.2 i lovforslag 178/2017, mens »boslod« benyttes om den del af delingsformuen, en ægtefælle er berettiget til efter skifte af fællesboet ved ægteskabets ophør.
- Side 100 -
...delingsformue, der skal foretages ved skifte i anledning af ægteskabets ophør.3434. Se også AL-kom. s. 134 f. For det første skal LL have en positiv nettoformue, jf. AL § 19, stk. 1, og for det andet skal LL efter en evt. udlevering af boet have et tilstrækkeligt økonomisk råderum til at kunne dække både egne og FA’s forpligtelser, jf. AL § 19, stk. 4.
...delingsformue. Men udleveres FA’s bo som uskiftet bo til LL, vil et underskud i LL’s delingsformue få direkte indflydelse på overskuddet i det samlede uskiftede bo og derfor også på de boslodder, der senere ville skulle beregnes arv af. Det er derfor naturligt at forudsætte, at LL’s nettobodel ikke er negativ på tidspunktet for overgangen til uskiftet bo.
- Side 102 -
...tillade udlevering af boer til en LL med negativ delingsformue. AL § 19 stk. 4, anvendes også til at afvise udlevering uden skifte i situationer, hvor både LL’s nettodelingsformue og det samlede uskiftede bos nettoformue er positiv. Det kan ske, såfremt boets værdier er bundet i aktiver, der ikke er likvide, eller som kun vanskeligt kan gøres likvide.