Kapitel 9 Krydsoverensstemmelseskrav
Landbrugeren må opbevare receptpligtige lægemidler til dyr bestemt til fødevareproduktion i den behandlingsperiode, der fremgår af dyrlægens anvisning, jf. dog stk. 2-6 og stk. 7, 2. punktum.
Stk. 2 I besætninger med kvæg og svin med sundhedsrådgivningsaftale, hvor receptpligtige lægemidler er ordineret til behandling af en besætningsdiagnose, må landbrugeren kun opbevare lægemidlerne inden for den fastsatte ordineringsperiode, medmindre lægemidlerne er genordineret inden ordineringsperiodens udløb.
Stk. 3 I besætninger med får, geder eller akvakulturdyr med sundhedsrådgivningsaftale må landbrugeren kun opbevare receptpligtige lægemidler inden for den fastsatte ordineringsperiode, medmindre lægemidlerne er genordineret inden ordineringsperiodens udløb.
Stk. 4 I besætninger med svin må den besætningsansvarlige opbevare receptpligtige lægemidler til lokalbedøvelse og smertebehandling i forbindelse med kastration af pattegrise i den ordineringsperiode, der fremgår af dyrlægens anvisning.
Stk. 5 Receptpligtige lægemidler, for hvilke behandlingsperioden er indtil 5 dage, må opbevares i indtil 5 dage.
Stk. 6 Receptpligtige lægemidler, der er godkendt til markedsføring til dyr til forebyggende behandling, må opbevares uden øvre tidsgrænse, jf. dog stk. 7.
Stk. 7 Antimikrobielle lægemidler, der er godkendt til markedsføring til dyr til forebyggende behandling, må kun opbevares i overensstemmelse med stk. 1-3. Dog må receptpligtige lægemidler til forebyggende behandling af coccidiose eller cryptosporidiose i svine- og kvægbesætninger opbevares inden for den fastsatte ordineringsperiode, medmindre lægemidlerne er genordineret inden ordineringsperiodens udløb.
Landbrugeren skal anvende receptpligtige lægemidler til dyr bestemt til fødevareproduktion i overensstemmelse med dyrlægens anvisning.
Når dyrlægen eller landbrugeren har behandlet dyr med lægemidler, herunder lægemidler til terapeutisk eller zooteknisk behandling som anført i artikel 4 og 5 i Rådets direktiv 96/22/EF af 29. april 1996 om forbud mod anvendelse af visse stoffer med hormonal og thyreostatisk virkning og af beta-agonister i husdyrbrug og om ophævelse af direktiv 81/602/EØF, 88/146/EØF og 88/299/EØF, for hvilke der skal fastsættes en tilbageholdelsestid, skal landbrugeren som en del af sine optegnelser kunne forevise dyrlægens anvisning, hvoraf de meddelte tilbageholdelsestider fremgår, i mindst 4 år efter behandlingen. Anvisningerne skal på forlangende forevises for eller udleveres til kontrolmyndigheden.
Når landbrugeren anvender receptpligtige lægemidler, skal landbrugeren ved behandlingens indledning foretage læselige optegnelser over følgende:
-
1) Dato for behandlingens indledning og angivelse af behandlingens varighed.
-
2) Hvilke og hvor mange dyr, der er behandlet (entydig identifikation eller, hvis dette ikke er muligt, antal, anslået vægt og stinummer eller staldafsnit eller tilsvarende opdeling).
-
3) Hvilket lægemiddel, der er anvendt.
-
4) Dosering af lægemidlet (anvendt mængde pr. indgift og antal behandlinger pr. dag.
Stk. 2 Optegnelserne skal opbevares i besætningen i mindst 4 år efter indledning af behandlingen.
Landbrugere, der markedsfører, sælger eller overdrager dyr bestemt til fødevareproduktion, må kun levere dyr til slagtning eller produkter fra dyr til human konsum, når:
-
1) dyrene ikke har fået indgivet ikke godkendte stoffer,
-
2) dyrene ikke har været underkastet ulovlig behandling, og
-
3) den fastsatte tilbageholdelsestid er overholdt.
Dyr bestemt til fødevareproduktion, der er indgivet stoffer med thyreostatisk, østrogen, androgen eller gestagen virkning samt beta-agonister, som anført i artikel 3, litra b, jf. bilag II og III i Rådets direktiv 96/22/EF af 29. april 1996 om forbud mod anvendelse af visse stoffer med hormonal og thyreostatisk virkning og af beta-agonister i husdyrbrug og om ophævelse af direktiv 81/602/EØF, 88/146/EØF og 88/299/EØF, må ikke have ophold i en besætning, medmindre dyrene er under offentlig kontrol, og dyrene må ikke markedsføres eller slagtes med henblik på konsum.