Eftersyn foretages af en bygningssagkyndig, der har erfaring i bygningseftersyn og byggeprojektering.
Stk. 2 Eftersyn består i en systematisk, byggeteknisk gennemgang af arbejderne med det formål at beskrive og vurdere deres tilstand, herunder registrere svigt og skader og om muligt belyse årsagerne hertil.
Stk. 3 Den bygningssagkyndige må ikke have medvirket ved opførelsen, renoveringen, ombygningen eller driften af det byggeri eller de bygningsdele, der skal efterses. Dette gælder for et selskab, for ansatte i selskabet og for personer, der selvstændigt eller som tidligere ansatte i et andet selskab har medvirket ved opførelsen, renoveringen, ombygningen eller driften.
Stk. 4 5-års eftersyn må ikke foretages af den bygningssagkyndige, der har foretaget 1-års eftersyn af byggeriet, ombygningen eller renoveringen. Stk. 3, 2. pkt. finder tilsvarende anvendelse.
Stk. 5 Den bygningssagkyndige er over for fonden ansvarlig efter dansk rets almindelige erstatningsregler for fejl og forsømmelser ved opgavens løsning. Ansvaret kan ved aftale begrænses beløbsmæssigt. Ansvaret ophører 5 år efter afgivelsen af eftersynsrapporten til Byggeskadefonden.
Stk. 6 Fondens Afdeling A og B kan bestemme, at 5-års eftersynet foretages af fondens eget bygningssagkyndige personale, der opfylder betingelserne for at blive bygningssagkyndig, jf. § 5, stk. 1. Fondens Afdeling C kan bestemme, at ét eftersyn foretages af fondens eget personale i overensstemmelse med 1. pkt. Bestemmelser i denne bekendtgørelse vedrørende den bygningssagkyndige gælder i så tilfælde for fonden.
Stk. 7 Retstvister efter stk. 5 kan indbringes for Voldgiftsretten for bygge- og anlægsvirksomhed.