Kapitel 15 Jobrotation
Jobrotationsydelse udbetales af jobcenteret til private og offentlige arbejdsgivere og er et tilskud til arbejdsgiverens samlede løn- og uddannelsesudgifter, herunder lønnen til den beskæftigede og vikaren.
Stk. 2 Arbejdsgiveren afgrænses som en arbejdsplads med selvstændigt produktionsenhedsnummer (P-nr.), jf. lov om det centrale virksomhedsregister.
Stk. 3 Der kan ikke gives jobrotationsydelse for den del af et uddannelsesforløb, der består af praktik, herunder praktikforløb hos arbejdsgiveren.
Den beskæftigede skal modtage sædvanlig løn under efteruddannelsen. Herved forstås den løn, som den beskæftigede modtog i sit job hos samme arbejdsgiver før påbegyndelse af uddannelsesforløbet.
Arbejdsgiveren skal ansætte en vikar for den beskæftigede i et antal timer, svarende til de timer, som den beskæftigede deltager i efteruddannelse. Vikaren vil kunne vikariere for flere beskæftigede, der deltager i efteruddannelse. Der skal dog fortsat være en time-til-time-relation mellem de beskæftigedes timer på efteruddannelse og vikarens timer.
Stk. 2 Vikaren kan ikke ansættes i jobrotation hos den arbejdsgiver, hvor personen senest har været ansat i ordinær beskæftigelse.
Kommunernes anmodning om refusion af udgifterne til jobrotation skal beregnes på baggrund af den igangsatte aktivitet på refusionstidspunktet.
Kapitel 16 Tilskud til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne (voksenlærlingeordningen)
Uddannelsesaftalens påbegyndelse jf. §§ 155, 158, stk. 1, og 159, stk. 2 og 3, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, refererer til det tidspunkt, hvor eleven starter i elevforholdet hos arbejdsgiveren.
Tidspunktet for det aktuelle uddannelsesforløb jf. §§ 155 og 159, stk. 2 og 3, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, regnes fra uddannelsesaftalens påbegyndelse efter § 120, jf. dog stk. 2.
Stk. 2 Har eleven forud for uddannelsesaftalens påbegyndelse afsluttet et eller flere uddannelsesforløb, anses det eller de tidligere afsluttede forløb som en del af det akutelle uddannelsesforløb, hvis der ikke er gået mere end 6 måneder mellem henholdsvis afslutning og opstart på de enkelte uddannelsesforløb. I disse tilfælde regnes tidspunktet for det aktuelle uddannelsesforløb jf. § 155 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, fra påbegyndelse af det eller de tidligere afsluttede uddannelsesforløb.
Arbejdsgivere anmoder om udbetaling af tilskud til voksenelevløn via NemRefusion.