Kapitel 4 Uddannelsesordningen
Farmakonomskolen fastsætter inden for bekendtgørelsens rammer nærmere regler for uddannelsen i en uddannelsesordning. Uddannelsesordningen godkendes af Styrelsen for Videregående Uddannelser efter indhentet udtalelse fra Sundheds- og ældreministeren.
Stk. 2 Uddannelsesordningen skal beskrive:
-
1) Mål, indhold, omfang af fagene i ECTS-point, placering og tilrettelæggelse af henholdsvis uddannelsen på Farmakonomskolen og den praktiske uddannelse på apotek, jf. §§ 10 og 11.
-
2) Det valgfri emne, jf. § 9, stk. 2 og 3, herunder udarbejdelse af projekt, jf. § 9, stk. 4.
-
3) Læringsformer og -miljøer i uddannelsen, jf. § 7.
-
4) Retningslinjer for den praktiske uddannelse, jf. § 11.
-
5) Retningslinjer for samarbejdet mellem apoteket og Farmakonomskolen, herunder krav og forventninger til de involverede parter.
-
6) Krav til undervisning og eksamen, herunder særlige forudsætninger i uddannelsesforløbet.
Stk. 3 Ud over regler fastsat i henhold til denne bekendtgørelse indeholder uddannelsesordningen regler fastsat i henhold til eksamensbekendtgørelsen.
Det skal af uddannelsesordningen fremgå, at Farmakonomskolen, hvor det er begrundet i usædvanlige forhold, kan dispensere fra regler i uddannelsesordningen, der alene er fastsat af Farmakonomskolen.
Stk. 2 Ved udarbejdelsen af uddannelsesordningen deltager en repræsentant for eleverne og en repræsentant for uddannelsesapotekerne. Ved væsentlige ændringer af uddannelsesordningen tager Farmakonomskolen kontakt til aftagerrepræsentanter og indhenter en udtalelse fra censorformandskabet, jf. eksamensbekendtgørelsen. Uddannelsesordningen, herunder væsentlige ændringer i denne, træder i kraft ved uddannelsesårets begyndelse og skal indeholde overgangsregler. Uddannelsesordningen og ændringer heri skal godkendes af Styrelsen for Videregående Uddannelser efter indhentet udtalelse fra Sundheds- og ældreministeren.
Stk. 3 Gældende uddannelsesordning skal være tilgængelig på Farmakonomskolens hjemmeside.