Kapitel 4 Struktur og indhold
Forsvarets diplomuddannelse består af 60 ECTS-point og omfatter følgende:
-
1) Obligatoriske moduler, svarende til mindst 15 ECTS-point inden for uddannelsens militærfaglige område. De obligatoriske moduler er konstituerende for uddannelsen.
-
2) De retningsspecifikke moduler.
-
3) Afgangsprojekt, svarende til 15 ECTS-point, der afslutter uddannelsen. Afgangsprojektet skal dokumentere, at uddannelsens mål for læringsudbytte er opnået. Afgangsprojektets emne skal ligge inden for uddannelsens faglige område. Forsvarsakademiet godkender emnet.
Stk. 2 De enkelte moduler kan have et omfang på 5 eller 10 ECTS-point. Modulerne indeholder videnskabsteori i relation til professionens og fagområdets praksis og anvendte teori og metode.
Stk. 3 Forsvarets diplomuddannelse tilrettelægges med en eller flere uddannelsesretninger. En uddannelsesretning konstitueres af en række retningsspecifikke moduler, der giver den studerende mulighed for gennem specialisering eller toning inden for uddannelsens formål at kvalificere erhvervskompetencen i en given retning. For den enkelte uddannelsesretning fastsættes mål for læringsudbytte som delmål, der indgår i diplomuddannelsens samlede mål for læringsudbytte.
Stk. 4 Regler for de enkelte uddannelsesretninger fastlægges i studieordningen for diplomuddannelsen.
Stk. 5 En uddannelsesretning har et omfang på mellem 5 og 30 ECTS-point for den enkelte studerende, der har valgt retningen, afhængig af omfanget af retningens ECTS-point på de obligatoriske moduler. Forsvarets diplomuddannelse tilrettelægges uden valgfri moduler.
Stk. 6 Den, der har gennemført en uddannelsesretning, har ret til at anvende den betegnelse, der knytter sig til diplomuddannelsen efterfulgt af den retningsbetegnelse, der fremgår af studieordningen.
Forsvarschefen godkender nye uddannelsesretninger i godkendte diplomuddannelser.