Kapitel 2 Definitioner
I bekendtgørelsen forstås ved:
-
1) Grænsekontrolsted: Et sted med tilhørende faciliteter udpeget af en medlemsstat med henblik på gennemførelse af offentlig kontrol, jf. artikel 47, stk. 1, litra a-b, og litra d-f, i forordning (EU) 2017/625.
-
2) Inspektionscenter: En separat facilitet på et grænsekontrolsted, der er oprettet for at gennemføre offentlig kontrol af dyr og varer på det område, som grænsekontrolstedet er udpeget til, jf. artikel 2, nr. 2, i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2019/1014 af 12. juni 2019 om fastsættelse af nærmere regler for minimumskrav til grænsekontrolsteder, herunder til inspektionscentre, og til det format, de kategorier og de forkortelser, der skal anvendes i lister over grænsekontrolsteder og kontrolsteder.
-
3) Kontrolsted: Et sted, som omhandlet i artikel 53, stk. 1, litra a, i forordning (EU) 2017/625.
-
4) Operatører: Havne, lufthavne, erhvervsorganisationer, handelsstandsforeninger, enkeltvirksomheder, færgerier eller andre interessenter.
-
5) Indførsel: Enhver handling, hvorved varer bringes ind på et af de områder, der er opført i bilag I til forordning (EU) 2017/625, fra steder uden for disse områder.
-
6) Dyr: Hvirveldyr og hvirvelløse dyr.
-
7) Animalske produkter: Animalske produkter som defineret i punkt 8.1 i bilag I til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 853/2004 af 29. april 2004 om særlige hygiejnebestemmelser for animalske fødevarer.
-
8) Sammensatte produkter: Fødevarer til konsum, der indeholder både forarbejdede animalske produkter og vegetabilske produkter.
-
9) Avlsmateriale: Oocytter, embryoner, sæd og rugeæg til avlsformål.
-
10) Animalske biprodukter: Hele kroppe eller dele af dyr, animalske produkter eller andre produkter fra dyr, som ikke er bestemt til konsum, herunder oocytter, embryoner, sæd og rugeæg, der ikke er bestemt til avlsformål.
-
11) Afledte produkter: Produkter, der er fremstillet ved en eller flere behandlinger, omdannelser eller trin i forarbejdningen af animalske biprodukter.