Prospektet skal indeholde følgende oplysninger om den danske UCITS’ afdelinger og andelsklasser:
-
1) Afdelingens investeringsmål og investeringspolitik, herunder en redegørelse for hvilke instrumenter afdelingens midler anbringes i. Redegørelsen skal indeholde en klar og letforståelig beskrivelse af afdelingens risikoprofil. Redegørelsen skal også indeholde oplysninger om eventuelle benchmark og eventuelle andre elementer, der indgår i investeringspolitikken, og i hvilke geografiske områder, industrielle sektorer og virksomhedsstørrelser afdelingens midler anbringes. Udvælges instrumenterne på baggrund af deres kreditmæssige rating, skal de investeringsrestriktioner, afdelingen har i forhold til ratingen, ligeledes beskrives i redegørelsen.
-
2) At den danske UCITS’ investeringsforvaltningsselskab, administrationsselskab eller investeringsforeningen på en investors anmodning er forpligtet til at udlevere supplerende oplysninger for afdelingen om de kvantitative grænser, der gælder for den danske UCITS’ risikostyring og om de metoder, investeringsforvaltningsselskabet, administrationsselskabet eller investeringsforeningen har valgt for at sikre, at disse grænser til enhver tid følges, samt om den seneste udvikling i de vigtigste risici og afkast for kategorierne af de enkelte instrumenter i afdelingen.
-
3) Investerer afdelingen primært i andre finansielle instrumenter end værdipapirer eller pengemarkedsinstrumenter, skal prospektet indeholde en tydelig erklæring herom.
-
4) Kopirer afdelingen et aktie- eller et obligationsindeks, herunder et indeks der er godkendt af Finanstilsynet i medfør af § 149, stk. 2, i lov om investeringsforeninger m.v., skal prospektet indeholde en tydelig erklæring herom.
-
5) Er der oprettet andelsklasser i afdelingen, skal prospektet oplyse om hver andelsklasses karakteristika, herunder om samtlige følgende forhold:
-
a) Hvilken valuta andelsklassen er denomineret i.
-
b) Emissionstillæg og indløsningsfradrag.
-
c) Administrationsomkostninger, rådgivningsomkostninger og markedsføringsomkostninger.
-
d) Den anvendte prisberegningsmetode.
-
e) Hvor stor en del af andelsklassens formue, foreningen kan anvende til klassespecifikke aktiver.
-
f) Udlodningsprofil.
-
g) Minimumsindskud.
-
h) Om afdelingen har klassespecifikke aktiver, herunder hvad formålet er, og hvilken betydning det har for den enkelte andelsklasses investeringspolitik.
-
-
6) Om afdelingen eller andelsklasserne vil anvende afledte finansielle instrumenter, herunder om afledte finansielle instrumenter anvendes med henblik på risikoafdækning eller for at opfylde afdelingens investeringsmålsætning.
-
7) Om anvendelsen af afledte finansielle instrumenter har indvirkning på afdelingens risikoprofil.
-
8) De foranstaltninger afdelingen eller andelsklasserne har truffet for at fastholde sin risikoprofil.
-
9) De risici, der er forbundet med afdelingens eller andelsklassernes påtænkte eller allerede foretagne investeringer, herunder om der må forventes store udsving i nettoværdien af afdelingens eller andelsklassernes formue som følge af porteføljens sammensætning eller den anvendte investeringsstrategi. Kan afdelingens nettoværdi forventes at have store udsving som følge af afdelingens formuesammensætning eller de af investeringsforvaltningsselskabet, administrationsselskabet eller investeringsforeningen anvendte styringsteknikker for den pågældende afdeling, skal prospektet indeholde en tydelig erklæring herom.
-
10) Den medlemsstat, den lokale offentlige myndighed, det tredjeland eller den internationale institution af offentlig karakter, som udsteder eller garanterer de værdipapirer, hvori en afdeling agter at investere 35 pct. af sin formue, jf. § 147, stk. 1, nr. 4, i lov om investeringsforeninger m.v.
-
11) Om afdelingerne eller andelsklasserne er bevisudstedende eller kontoførende.
-
12) Om afdelingerne eller andelsklasserne udsteder fysiske beviser, eller om beviserne udstedes gennem og registreres i en værdipapircentral, når afdelingerne eller andelsklasserne er bevisudstedende.
-
13) Om afdelingerne eller andelsklasserne er udloddende eller akkumulerende.
-
14) De skatte- og afgiftsregler, der gælder for afdelingerne eller andelsklasserne og en generel beskrivelse af, hvordan afdelingers eller andelsklassers afkast beskattes hos forskellige investortyper.
-
15) Hvor ofte afdelinger eller andelsklasser udbetaler udbytte, herunder om afdelingerne eller andelsklasserne indeholder skat af eventuelle udbytter til investorerne.
-
16) Under hvilke omstændigheder generalforsamlingen i investeringsforeningen eller SIKAV’en eller bestyrelsen i værdipapirfondens investeringsforvaltningsselskab eller administrationsselskab kan beslutte at afvikle den danske UCITS, afdelinger eller andelsklasser.
-
17) Hvordan en investor kan flytte sin investering i en dansk UCITS fra én afdeling til en anden afdeling eller mellem andelsklasser i samme afdeling, og hvilke omkostninger der er forbundet med sådanne flytninger.