Virksomheder kan søge om tilskud til dækning af omkostninger til letfordærvelige sæsonbetonede fødevarer, jf. § 2, nr. 4, under følgende betingelser:
-
1) Virksomheden har afholdt en omkostning til letfordærvelige sæsonbetonede fødevarer, som ikke er blevet dækket i perioden grundet svigtende indtægter, som følge af myndighedernes COVID-19-relaterede restriktioner omkring julen.
-
2) Fødevarens udløbsdato er senere end datoen for ophøret af myndighedernes COVID-19-relaterede restriktioner.
-
3) Fødevaren kan ikke sælges, før en ny sæson relateret til perioden fra og med den 1. december til og med den 31. december starter.
-
4) Omkostningen, jf. stk. 1, nr. 1, må ikke i øvrigt kunne dækkes af de eksisterende COVID-19 kompensationsordninger.
-
5) Omkostningen, jf. stk. 1, nr. 1, skal være forårsaget af, at virksomheden har været afskåret fra at kunne gennemføre den planlagte økonomiske aktivitet i perioden, at virksomheden på anden vis ikke har kunnet afsætte et sæsonbetonet produkt, eller at virksomheden har måttet foranstalte ekstraordinære tiltag til omforarbejdning, destruktion mv. som følge af restriktionerne, jf. § 1, stk. 1.
-
6) Virksomheden har iværksat rimelige og forventelige tabsbegrænsningsforanstaltninger.
Stk. 2 Der ydes ikke tilskud efter § 4, stk. 1, til lageromkostninger, som virksomheden måtte have afholdt.
Stk. 3 Der ydes ikke tilskud efter denne bekendtgørelse, hvis virksomheden godtgøres på anden vis, herunder ved forsikringsdækning, andre offentlige refusioner, kompensation m.v., eller anden statslig kompensationsordning i anledning af foranstaltninger, som har været nødvendige for at forebygge eller inddæmme udbredelsen af Coronavirussygdom (COVID-19).
Stk. 4 Retten til tilskud bortfalder, hvis tilskuddet er i strid med Europa-Kommissionens forordning (EU) nr. 1407/2013 (de minimis-forordningen).