Kapitel 2 Ansøgning om oprettelse og udbud af et særskilt modul m.v.
Et særskilt modul kan udbydes af uddannelsesinstitutioner under Uddannelses- og Forskningsministeriet, som er godkendt til at udbyde uddannelser på videregående niveau.
Stk. 2 Oprettelse og udbud af et særskilt modul sker efter ansøgning til Styrelsen for Forskning og Uddannelse.
Stk. 3 Ansøgning indgives af de institutioner, der indgår i det faglige fællesudvalg i henhold til reglerne i bekendtgørelse om akademiuddannelser og bekendtgørelse om diplomuddannelser. Det faglige fællesudvalg indhenter udtalelser fra relevante fagmiljøer på institutioner, der ikke er repræsenteret i det pågældende faglige fællesudvalg.
Stk. 4 Såfremt der ikke er nedsat et fagligt fællesudvalg, indgives ansøgning af de institutioner, der udbyder uddannelser inden for det relevante fagområde på det pågældende niveau, jf. dog stk. 5.
Stk. 5 Ansøgning om særskilte moduler på masterniveau fra universiteter og de kunstneriske institutioner indgives efter godkendelse af rektor fra den ansøgende institution.
Stk. 6 Ansøgningen skal angive:
-
1) Modulets fagområde.
-
2) Modulets indplacering på enten akademi-, diplom- eller masterniveau.
-
3) Modulets navn eller benævnelse på dansk samt eventuelt den engelske oversættelse.
-
4) Modulets omfang angivet i ECTS-point.
-
5) Hvilket relevant fagligt miljø på de udbydende institutioner, modulet er tilknyttet.
-
6) Hvilket censorkorps modulet er tilknyttet, hvis modulet skal bedømmes ved ekstern censur.
-
7) Beskrivelse af modulets indhold og mål for læringsudbytte i henhold til kvalifikationsrammen for videregående uddannelser.
-
8) Hvilke institutioner, der ønsker at udbyde modulet.
-
9) Dokumenteret beskrivelse af arbejdsmarkedets behov for de kompetencer, modulet skal give. I beskrivelsen kan bl.a. indgå udtalelser fra arbejdsmarkedets parter, offentlige og private virksomheder, aftagerpaneler og uddannelsesudvalg. Endvidere skal medsendes statistisk dokumentation.
-
10) En faglig begrundelse for, hvorfor modulet ikke kan udbydes som modul under en eksisterende deltidsuddannelse eller som enkeltfag fra en eksisterende heltidsuddannelse.
-
11) Beskrivelse af løbende kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af det særskilte modul.
Stk. 7 Ansøgninger kan sendes løbende til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Styrelsen påser, at betingelserne er opfyldt, og behandler ansøgningen med henblik på godkendelse. Der vil ved godkendelsen blive lagt vægt på, om uddannelsesstedet har det relevante faglige miljø og videngrundlag.
Stk. 8 Godkendelse forudsætter, at de udbydende uddannelsesinstitutioner løbende kvalitetssikrer og kvalitetsudvikler de enkelte særskilte moduler.