I denne bekendtgørelse forstås ved:
-
1) Behandlingskemikalier og filtermedier, der kommer i kontakt med drikkevand: Kemikalier og filtrer, der anvendes til vandbehandling.
-
2) Drikkevand:
-
a) Alle former for vand, der enten ubehandlet eller efter behandling er beregnet til drikkebrug, madlavning, fødevaretilberedning eller andre husholdningsformål i både offentlige og private ejendomme, uanset vandets oprindelse, og uanset om det leveres gennem distributionsnet eller leveres fra tankvogn eller tankskib.
-
b) Alle former for vand, der anvendes i fødevarevirksomheder til fremstilling, behandling, konservering eller markedsføring af produkter eller stoffer bestemt til konsum.
-
c) Alle former for vand, der anvendes til fremstilling af lægemidler eller andre produkter, hvortil der stilles særlige sundhedsmæssige krav til vandet.
-
-
3) Fare: En biologisk, kemisk, fysisk eller radiologisk agens i vand eller et andet aspekt af vandtilstanden, som potentielt kan skade menneskers sundhed.
-
4) Forbrugerens fordelingsnet: Rør fittings og anordninger, som er installeret mellem vandhaner, der sædvanligvis anvendes til drikkevand i både private og offentlige ejendomme og vandforsyningens distributionsnet.
-
5) Fødevarevirksomhed: en fødevarevirksomhed som defineret i artikel 3, nr. 2, i forordning 178/2002/EF.
-
6) Jupiter-databasen: Den fælles offentlige database for grund- og drikkevand samt boringer (Jupiter).
-
7) Kommerciel eller offentlig aktivitet: Institutioner, hospitaler, restauranter, hoteller, forlystelsesetablissementer m.v.
-
8) Leder af en fødevarevirksomhed: en leder af en fødevarevirksomhed som defineret i artikel 3, nr. 3, i forordning 178/2002/EF.
-
9) Vandforsyning: En enhed, der leverer drikkevand.