Bemærk, at § 20 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 20, om det har en betydning.
- Side 33 -
...arbejdsmæssige grunde. I U 2015.882 H fandtes det godtgjort, at parterne have haft et samlivsforhold i perioden, hvor kvinden blev gravid. Højesteret lagde i den forbindelse vægt på, at parterne jævnligt havde overnattet hos hinanden og rejst sammen i en periode på over et år, ligesom de havde præsenteret hinanden for venner og familie. Se også TFA 2010.674 Ø.
- Side 35 -
Retten vil afsige dom til faderskab, hvis en bestemt mand efter udfaldet af de retsgenetiske undersøgelser utvivlsomt er barnets fader, jf. BL § 20, stk.
(...)
- Side 36 -
1.2222. Reglerne om dom til medmoderskab findes i BL § 20, stk. 4. De retsgenetiske undersøgelser skal pege på den pågældende mand som far med en bevismæssig vægt på 10.000:1 eller mere (99,99 %).
(...)
...være muligt at foretage retsgenetiske undersøgelser – typisk fordi en mand er død eller forsvundet, eller fordi retsgenetiske undersøgelser ikke giver et klart svar, f.eks. hvis en mor har haft et seksuelt forhold til hver af to enæggede tvillinger. Disse situationer er omfattet af BL § 20, stk. 2, og må afgøres efter en bedømmelse af bevisernes vægt.
(...)
Må det herefter lægges til grund, at moren kun har haft seksuelt forhold til én mand, bliver den pågældende dømt som far, hvis der ikke foreligger omstændigheder, der gør det usandsynligt, at han er barnets far, jf. BL § 20, stk. 2, 1. pkt.2323. I sager om medmoderskab finder § 5 og § 6 a anvendelse.
(...)
...flere mænd, kan en mand, der ikke er undersøgt retsgenetisk, blive dømt som far til barnet. Dette forudsætter, at de øvrige mænds faderskab er udelukket ved de retsgenetiske undersøgelser, dvs. at deres faderskab er udelukket med en vægt på 10.000:1, eller det er overvejende sandsynligt, at ingen af disse er barnets far, jf. BL § 20, stk. 2, 2. pkt.