- Side 59 -
Ting, der udelukkende ser ud på en bestemt måde af tekniske grunde, kan ikke få designbeskyttet deres udseende. Se næste afsnit om designlovens § 8.
- Side 60 -
...skyldes, dels at skal kunne noget teknisk, dels at man gerne vil have dem til at se flotte ud. Det er kun ting, hvis udseende simpelthen bliver dikteret 100 % af tekniske forhold, der ikke kan få beskyttelse. Som eksempel kan nævnes skruer og møtrikker. Designretten minder her om ophavsretten. Den vil heller ikke beskytte ting, der er 100 % tekniske.
(...)
- Side 61 -
designlovens § 8, stk. 1, nr. 2, og designforordningens art. 8, stk. 2. (Den regel kaldes »must fit-reglen«). Man kan f.eks. ikke beskytte den del af et sidespejl, der skal monteres fast på bilen, og som ser ud, som den gør, fordi den skal passe ned i en fordybning i bildøren.
(...)
...Man kan godt beskytte LEGO-kloder og andre ting, der ser ud, som de gør, for at give »mulighed for en mangfoldig sammenbygning eller sammenkobling af produkter i et modulopbygget system bestående af indbyrdes udskiftelige dele«, se designlovens § 8, stk. 2 og designforordningens art. 8, stk. 3. Den regel hedder »Lego-reglen«. Læs om den i lærebogen.
- Side 66 -
...match«-reglerne ud på, og hvor står de?• Hvor længe varer et ikke-registreret EU-design?• Hvem har designretten til design, som er lavet i ansættelsesforhold?• Hvilke undtagelser til designretten findes der?• Hvordan afgør man, om et design er krænket af et andet, der ikke er magen til det?• Hvilken lov beskytter mikrochips?• Må man citere fra et design?