- Side 1261 -
...nærmere beskrevet i DSKL §§ 28-29, der handler om boets beskatning ved udlodning, og DSKL §§ 36-38, der vedrører udlodningsmodtagerens beskatning af aktiver, der udloddes fra dødsboet med succession. Disse regler beskrives nærmere nedenfor under 2.2.3 og 4.3.2. Generelt er succession ved overdragelse af erhvervsvirksomhed og aktier beskrevet i kap. 21.
- Side 1277 -
...C, stk. 12 og 13. Denne mulighed er især relevant for fast ejendom, unoterede aktier og afskrivningsberettigede aktiver i en virksomhed, hvor der er adgang til at overtage hele ejendommen, aktieposten eller virksomheden uden avancebeskatning i dødsboet, selv om erhververen kun arver et mindre beløb og betaler for resten af værdien ved et arvingskøb.
(...)
Hvis der i et udlæg indgår aktiver, der er erhvervet på forskellige tidspunkter, anses de sidst erhvervede aktiver fortrinsvis at indgå i den del af overdragelsen, hvori der kan succederes, jf. DSKL § 37.
(...)
For modtagere, der ikke er omfattet af den nævnte personkreds, er adgangen til succession derimod begrænset til en værdi svarende til modtagerens arvelod, jf. DSKL § 37, stk. 1. Der kan derfor kun vælges succession i aktiver, hvis værdi ikke overstiger vedkommendes arvelod. Overskydende udlodning vil være omfattet af DSKL §§ 27 og 35.
(...)
...boet, se TfS 1996, 106 DEP. Overtagelse af gæld sidestilles således med overtagelse mod vederlag. Ved afgørelsen af, om værdien overstiger modtagerens andel af boet, skal der dog tages hensyn til beregnede passivposter, jf. DSKL § 37, stk. 2, idet passivposten udgør et værdinedslag som følge af den latente skatteforpligtelse, som hviler på aktivet.
- Side 1304 -
...konjunkturudligningsskat vedrørende hensættelse på konjunkturudligningskonto samt indeholdte udbytteskatter mv. Særboet godskrives kun foreløbige skatter, i det omfang de tilsvarende indtægter indgår i særboet, jf. DSKL § 68, stk. 2, med henvisningen til DSKL §§ 15, stk. 3, og 16, stk. 2 og 3. Særboet godskrives ingen del af afdødes A- og B-skatter.