- Side 1298 -
Herudover har ægtefællen forskellige særfordele. Det forudsættes, at ægtefællerne ved dødsfaldet ikke var separeret. Det er hermed som udgangspunkt ikke en forudsætning, at de var samlevende, jf. DSKL § 41.
- Side 1304 -
...konjunkturudligningsskat vedrørende hensættelse på konjunkturudligningskonto samt indeholdte udbytteskatter mv. Særboet godskrives kun foreløbige skatter, i det omfang de tilsvarende indtægter indgår i særboet, jf. DSKL § 68, stk. 2, med henvisningen til DSKL §§ 15, stk. 3, og 16, stk. 2 og 3. Særboet godskrives ingen del af afdødes A- og B-skatter.
- Side 1307 -
...kildeskattelovens bestemmelser om sambeskatning af ægtefæller ikke gælder for papirløse samlevere, og da den reviderede arvelov som nævnt ikke tillægger en samlever mulighed for at hensidde i uskiftet bo, er det i realiteten kun ganske få af de særlige ægtefælle,regler i dødsboskatteloven, der gælder for en efterladt samlever, jf. DSKL § 41, stk. 2.
(...)
...indebærer bl.a., at en samlever kan succedere i fuldt omfang ved et såkaldt arvingskøb, dvs. ved overtagelse af aktiver, hvis værdi overstiger samleverens arvelod i dødsboet. Den udvidede adgang, som en efterlevende ægtefælle har til at succedere i samtlige afdødes aktier og faste ejendomme, jf. DSKL § 29, stk. 5, gælder dog ikke for en efterladt samlever.
(...)
Da DSKL § 41, stk. 2, ikke henviser til DSKL § 43, stk. 3, har en samlever omvendt ikke som den efterlevende ægtefælle mulighed for at overtage afdødes indskud på etableringskonto eller iværksætterkonto.