Bøger, som nævner Dødsboskatteloven § 58

Bemærk, at § 58 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 58, om det har en betydning.

2#. Afsluttende ansættelse

- Side 217 -

Hvis boet overtages af en længstlevende ægtefælle til hensidden i uskiftet bo, ophæves mellemperiodebeskatningen også, idet skattepligten da overgår til den længstlevende, jf. DSKL § 58, stk. 2.

Læs på Jurabibliotek



1#. Skattepligt

- Side 238 -

...kan der eventuelt være skiftet med fx testamentsarvinger, blot den længstlevende ægtefælle er afdødes eneste legale arving. I denne situation vil der således formelt være tale om et skifte, som indebærer indlevering af boopgørelse. Den længstlevende ægtefælle bliver blot skattemæssigt stillet, som om boet var udleveret til hensidden i uskiftet bo.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 239 -

...til skifteretten samtidig med indgivelse af boets åbningsstatus, jf. DSKL § 58, stk. 5, 2. pkt. Der er ikke hjemmel til at dispensere fra denne betingelse, jf. TfS 2015.378 LSK, og der er ikke hjemmel til at tillade efterfølgende genoptagelse af boet med henblik på at bringe DSKL § 58, stk. 5, i anvendelse, jf. UfR 2016.2605 V (= T:FA 2016. 302 V).

Læs på Jurabibliotek



Blandede skifteformer

- Side 240 -

...eller ved bobestyrer, og udleveres det samlede bo derefter den længstlevende til hensidden i uskiftet bo eller efter 740.000 kr.sreglen i AL § 11, stk. 2, om suppleringsarv (2017-tal), ophæves bobeskatningen og en eventuel beskatning af afdødes indkomst i mellemperioden, idet den længstlevende ægtefælle overtager skattepligten, jf. DSKL § 58, stk. 2.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...overtager først indkomstskattepligten af arve- og boslod på skæringsdag i den endelige boopgørelse. Udleveringen til hensidden i uskiftet bo sidestilles med udlodning, jf. DSKL § 58, stk. 2. Skiftes der inden udleveringen til den længstlevende ægtefælle med en arving, som ikke er livsarving, eller med en legatar, opretholdes bobeskatningen derimod ikke.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Efterlader afdøde sig både fælleseje og fuldstændigt særeje, og overtages begge boer af den længstlevende ægtefælle, eller udleveres det fuldstændige særeje efter reglerne om boudlæg, gælder de ovenfor anførte regler for begge boer, jf. DSKL § 58, stk. 3 og 4.

Læs på Jurabibliotek