- Side 448 -
...virksomhedsnavne (eller dominanter derfra) ud over at betegne selve firmaet ofte tillige anvendes som varemærker. Når det drejer sig om tjenesteydelser, hvor kendetegnsbrugen ikke knytter sig til omsætning af en mærket »vare«, er det i realiteten ofte helt umuligt at drage nogen grænse mellem brug af kendetegn som virksomhedsnavn og som varemærke.
(...)
- Side 449 -
...stk. 9, og erhvervsfondslovens § 5, stk. 4. En forsyndelse mod dette krav kan (ud over straf) efter almindelige aftaleretlige regler eventuelt indebære, at den, der mener at optræde på vegne af et selskab eller en fond, bliver personligt forpligtet af de dispositioner, han foretager, jf. Andersen og Madsen: Aftaler og mellemmænd, 8. udg., p. 49 f.
- Side 451 -
...og kommanditselskaber, har en nogenlunde tilsvarende navnebeskyttelse efter erhvervsvirksomhedsloven, jf. denne lovs § 6. For de forskellige virksomhedstyper gælder forskellige registreringskrav, men navnereglen i erhvervsvirksomhedslovens § 6 (samt reglen i MFL § 22) gælder for alle de omfattede virksomheder, uanset om de er registreret eller ej.
- Side 457 -
...»Norliv – Foreningen for kunder i Nordea Liv og Pension« hverken efter erhvervsvirksomhedslovens § 6 smh.m. selskabslovens § 2 eller efter VML § 4 at krænke selskabet »Norliv ApS«. Der blev ikke mindst lagt vægt på, at foreningens og selskabets »registrerede formål, branchekoderegistrering, virksomhed og aktiviteter i øvrigt« var væsensforskellige.