Fødevarekontrolbekendtgørelsen § 2

Denne konsoliderede version af fødevarekontrolbekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse om fødevarekontrol og offentliggørelse af kontrolresultater

Bekendtgørelse nr. 562 af 17. maj 2023

§ 2

Fødevarestyrelsen indplacerer på grundlag af virksomhedens aktiviteter, processer og produkter virksomheden i en af de i bilag 1 nævnte risikogrupper i forbindelse med

Stk. 2 Fødevarestyrelsen indplacerer på grundlag af virksomhedens aktiviteter, processer og produkter virksomheden i en af de i bilag 1 nævnte risikogrupper i forbindelse med

  • 1) autorisation eller registrering af engrosvirksomheder eller detail med engrosvirksomhed, jf. § 7, stk. 1, eller 2, i autorisationsbekendtgørelsen,

  • 2) registrering af virksomheder, som indfører, fremstiller eller foretager markedsføring med henblik på levering til anden virksomhed af visse fødevarekontaktmaterialer, jf. § 28, stk. 1, i autorisationsbekendtgørelsen, og

  • 3) registrering af virksomheder med mobile anlæg og lignende, som anvendes ved assistance ved primærproducenters slagtning eller slagtemæssige behandling af tamfjerkræ, kaniner og opdrættet fjervildt til brug for direkte levering til endelige forbrugere eller til lokale detailvirksomheder, eller som anvendes til slagtning eller slagtemæssig behandling i forbindelse med hjælp til primærproducenters hjemmeslagtning, jf. § 11, stk. 1, eller stk. 2, i autorisationsbekendtgørelsen.

Stk. 3 Fødevarestyrelsen kan efterfølgende ændre en virksomheds indplacering i risikogruppe, hvis væsentlige ændringer i virksomheden, jf. § 38, stk. 1, eller § 39, stk. 1, i autorisationsbekendtgørelsen, eller andre relevante forhold giver anledning til dette.

Stk. 4 Fødevarestyrelsen kan nedsætte den aktuelle frekvens for engrosvirksomheder og detail med engros, som er omfattet af frekvensbaseret basiskontrol, med 1, hvis kontrolbehovet i virksomheden vurderes at være væsentligt mindre end den på grundlag af risikokarakteriseringen fastlagte standardfrekvens eller opnåede reducerede frekvens. Fødevarestyrelsen lægger ved denne vurdering vægt på, om virksomhederne har en meget begrænset varemængde samt meget begrænsede aktiviteter, produkter og processer i forhold til sammenlignelige virksomheder. Frekvensen kan dog ikke nedsættes til mindre end 1.