Bemærk, at § 21 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 21, om det har en betydning.
- Side 559 -
...forlig eller realitetsafgørelse, men der gælder i henhold til § 20, stk. 2 den modifikation, at fordringshaveren ikke kan påberåbe sig den midlertidige afbrydelse af forældelsesfristen, hvis det retlige skridt åbenbart ikke kunne føre til en realitetsafgørelse, og dette er i reglen tilfældet, jf. KFE 2015.53 VBA (TBB 2015.621 VBA), KFE 2016.189 VBA
(...)
- Side 560 -
...forældelseslovens § 21, stk. 3, 4 og 5, hvorefter der indtræder midlertidig afbrydelse af forældelsen, såfremt der inden forældelsesfristens udløb er sket indbringelse for et privat klagenævn, fremsat begæring om afholdelse af syn og skøn vedrørende forhold af betydning for fordringens eksistens eller størrelse eller indledt forhandlinger om fordringen.
(...)
- Side 561 -
...forældelseslovens § 21, stk. 4, hvorefter skønsbegæring kun har midlertidigt forældelsesafbrydende virkning, hvis skønsbegæringen fremsættes inden forældelsesfristens udløb. Er der gået mere end 1 år fra afgivelsen af en skønserklæring, har det ingen forældelsesmæssig virkning at stille yderligere tillægsspørgsmål, hvis der i mellemtiden er indtrådt forældelse.
(...)
Begæring om nyt syn og skøn kan formentlig også have midlertidig forældelsesafbrydende virkning efter forældelseslovens § 21, stk. 4.
(...)
Forhandlinger, mediation og mægling efter AB §§ 64 og 65 og begæring om beslutning om stillet sikkerhed efter § 67 bevirker formentlig midlertidig afbrydelse af forældelsen, jf. forældelseslovens § 21, stk. 3 og 5.