Bemærk, at § 21 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 21, om det har en betydning.
- Side 555 -
...senere tidspunkt. Det retslige skridt skal »forfølges inden for rimelig tid«, jf. § 16, stk. 1. Kravet vil ifølge bemærkningerne til bestemmelsen i lovforslag L 165 af 28. februar 2007 f.eks. kunne have betydning i tilfælde, hvor en retssag udsættes med henblik på forligsforhandlinger eller med henblik på forelæggelse for et klage- eller ankenævn.
(...)
- Side 556 -
...jf. bemærkningerne til § 21, stk. 3, i lovforslag L 165 af 28. februar 2007. Hvis selskabet ikke anfægter nævnets afgørelse inden den i vedtægternes § 12 nævnte frist på 30 dage, bliver afgørelsen bindende for selskabet, og forældelsen er afbrudt med den konsekvens, at der løber en ny 10-årig forældelse, såfremt nævnets afgørelse går ud på, at sel-
(...)
- Side 557 -
...speciallægeerklæring, forelæggelsen for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring eller for Teknologisk Institut som et led i drøftelser mellem forsikringsselskabet og den sikrede, kan der i øvrigt være tale om egentlige forligsforhandlinger, der udskyder forældelsesfristens udløb i medfør af forældelseslovens § 21, stk. 5 (se nærmere herom nedenfor 24.7.5).
- Side 559 -
...selskabet inden forældelsesfristens udløb, indtræder forældelse tidligst 1 år efter det tidspunkt, hvor forhandlingerne må anes for at være afsluttet, jf. forældelseslovens § 21, stk. 5. Reglen i forældelseslovens § 21, stk. 5, kan fraviges ved aftale, indgået efter at forældelsesfristen er begyndt at løbe, jf. forældelseslovens § 26, stk. 1 og 2 e.c.
(...)
...antage, at der ville kunne opnås en forligsmæssig løsning på dagpengeregreskravet uden sagsanlæg, når retssagen mellem A og G var afsluttet. Drøftelserne mellem K og F måtte derfor under disse omstændigheder ses som et samlet forhandlingsforløb, som var indledt, før forældelse indtrådte, og som blev videreført, efter at sagen mellem A og G blev forligt.