- Side 55 -
...tvang på linje med afgørelser truffet af Familieretshuset og familieretten, når det i aftalen udtrykkeligt er bestemt, at den kan tjene som grundlag for fuldbyrdelse, jf. RPL § 478 stk. 1, nr. 3. Men kan forældrene ikke blive enige herom, kan Familieretshuset efter anmodning træffe afgørelse om omfanget og udøvelsen af samværet, jf. FOL § 21, stk. 1.
(...)
...FOL § 21, stk. 2. Der skal tages hensyn til barnets alder og udvikling, og samværet skal tilrettelægges med en sådan fleksibilitet, at det hele tiden tilgodeser barnets behov for kontakt med den anden forælder. I takt med barnets alder vil der endvidere skulle lægges afgørende vægt på barnets egne synspunkter om omfanget og placeringen af samværet.
(...)
Det fremgår af FOL § 21, stk. 1, at der i forbindelse med afgørelsen af omfanget og udøvelsen af samværet kan »fastsættes de nødvendige bestemmelser i forbindelse hermed«. Der kan med andre ord fastsættes vilkår for samværets udøvelse.
(...)
- Side 56 -
...blive aktuelt, hvis der er et højt konfliktniveau mellem forældrene,8383. F.eks. i form af samarbejds- eller samværschikane. eller hvis den, der ønsker samvær, gennem en årrække ikke har haft kontakt til barnet. I sager om ustabilitet hos samværsforælderen bør der i højere grad fokuseres på barnets perspektiv end på adskillelsens længde og baggrund.
(...)
...spørgsmål, der har betydning for de overordnede rammer omkring samværet. Spørgsmål af mere detailpræget karakter må parterne løse indbyrdes, eventuelt gennem børnesagkyndig rådgivning eller konfliktmægling.8585. F.eks. placering af feriesamvær eller erstatningssamvær pga. barnets deltagelse i en af forældrenes bryllup eller halvsøskendes barnedåb.