Bøger, som nævner Forbrugeraftaleloven § 18

Bemærk, at § 18 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 18, om det har en betydning.

Ydelsen leveres ikke. § 112, stk. 1, nr. 2

- Side 876 -

...sagligt begrundet, hvis forudbetaling kræves pga. leverandørens likviditetsbehov. Vilkår om forudbetaling forudsætter, at der er indgået en udtrykkelig aftale herom med forbrugeren, inden betalingen sker, eller betalingsordren godkendes. En generel henvisning til betalingsmodtagerens almindelige forretningsvilkår opfylder ikke i sig selv dette krav.

Læs på Jurabibliotek



Udnyttelse af fortrydelsesret. § 112, stk. 1, nr. 3

- Side 881 -

...Susanne Karstoft: Forbrugeraftaleloven med kommentarer (2018) s. 433 ff. Visse typer af aftaler er ikke omfattet af fortrydelsesretten, f.eks. aftaler vedrørende »personbefordring« (jf. forbrugeraftalelovens § 1, stk. 4, nr. 4), eksempelvis tog- og flybilletter, og aftaler om reservation af hotelværelser (jf. forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, nr. 12).

Læs på Jurabibliotek

(...)

...fortrydelsesret, jf. forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, nr. 12. Herefter kunne det ikke med hjemmel i betalingstjenestelovens § 74, stk. 1, nr. 3 (nu betalingslovens § 112, stk. 1, nr. 3) pålægges banken at tilbageføre det debiterede beløb for det fejlagtigt bestilte ophold. Banken var heller ikke på andet grundlag forpligtet til at tilbageføre beløbet.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...var banken ikke forpligtet til at tilbageføre det beløb, der var overført til A. Der var ikke grundlag for at pålægge banken risikoen for, at kortindehaveren – efter at bestillingen var foretaget – fejlagtigt havde fået det indtryk, at bestillingen ikke var gennemført, og at kortindehaveren derfor havde bestilt et hotelophold på en anden hjemmeside.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 883 -

...udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at fortrydelsesretten ophører, når tjenesteydelsen er fuldt udført, jf. forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, nr. 2. Ligesom ved fjernsalg af varer er der dermed ikke sammenfald mellem det tidspunkt, hvor fortrydelsesfristen udløber, og det tidspunkt, hvor adgangen til charge back hos betalingstjenesteudbyderen ophører.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...Se Susanne Karstoft: Forbrugeraftaleloven med kommentarer (2018) s. 449 ff. I dag skulle sagen have et andet udfald: Det følger af betalingslovens § 112, stk. 1, nr. 3, at adgangen til charge back kun gælder, indtil levering har fundet sted. I det konkrete tilfælde var ydelsen allerede leveret, da forbrugeren ønskede at udnytte sin fortrydelsesret.

Læs på Jurabibliotek