Bøger, som nævner Forskelsbehandlingsloven § 2

Domspraksis

- Side 46 -

...måneders løn. Der var krævet 450.000 kr. svarende til 1½ års løn. Godtgørelsen blev fastsat under hensyn til ansættelsesforholdets varighed, som var ca. ½ år. Det er den første dom, hvor der er givet godtgørelse for afskedigelse i strid med forskelsbehandlingsloven, så det er vanskeligt at vurdere, om dommen svarer til, hvad man kan forvente i fremtiden.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 47 -

...dette var i strid med forskelsbehandlingslovens § 2, stk. 1, jf. § 1, stk. 1 og 3. Landsretten bemærkede i den forbindelse, at institutionen ikke havde påberåbt sig, at diskriminationen var særligt begrundet, jf. lovens § 1, stk. 3 in fine. Henset til sagens karakter og det korte ansættelsesforløb (3 dagvagter) fastsattes godtgørelsen til 25.000 kr.

Læs på Jurabibliotek



Aldersrelaterede lovændringer

- Side 51 -

...forbuddet mod aldersdiskrimination er som nævnt indsættelse af alderskriteriet i forskelsbehandlingsloven i december 2004 med ikrafttræden den 28.12.2004. Der er også gennemført flere andre lovændringer til sikring af forbuddet mod aldersdiskrimination. Se om ændringen af §2 a i funktionærloven nedenfor i kommentaren til forskelsbehandlingslovens § 2.

Læs på Jurabibliotek



Seksuel orientering

- Side 68 -

...skyldig i chikanøs diskrimination ved at fremkomme med ydmygende og nedværdigende udtalelser om bagersvendens homoseksualitet, og der var derfor handlet i strid med forskelsbehandlingslovens § 2, jf. § 1, stk. 4. Landsretten tiltrådte ligeledes, at bagersvenden var berettiget til en godtgørelse på 100.000 kr., der i henhold til byrettens præmisser blev

Læs på Jurabibliotek



Chikane, lovens § 1, stk. 4

- Side 84 -

...forskelsbehandlingslovens § 2, jf. § 1, stk. 4. Landsretten tiltrådte ligeledes, at bagersvenden var berettiget til en godtgørelse på 100.000 kr., der i henhold til byrettens præmisser blev fastsat under hensyn til bagersvendens anciennitet, grovheden af arbejdsgiverens adfærd samt de trods alt begrænsede følger, arbejdsgiverens adfærd havde haft for bagersvenden.

Læs på Jurabibliotek