Bøger, som nævner Forvaltningsloven § 24

Erhvervsforvaltningsret (2. udg.)
Forfattere: Bent Ole Gram Mortensen, Carina Risvig Hamer, Hanne Marie Motzfeldt, Bassah Khalaf og Christian Frier
Udgivelsesdato: 16. sep 2020
DJØF Forlag

Tvangsindgrebslovens kapitel 2 – regler om fremgangsmåde mv.

- Side 197 -

...oplysninger, som der er særlig hjemmel i en anden lovgivning til at holde skjult. Det betyder f.eks., at Arbejdstilsynet ikke skal oplyse om eventuelle anmeldelser, jf. arbejdsmiljølovens § 79, stk. 2. Som nævnt i kapitel 5 fremgår det af denne bestemmelse, at Arbejdstilsynet ikke må oplyse en arbejdsgiver eller andre om, at tilsynet har modtaget en klage.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 198 -

...indeholdt, dels en begrundelse for, at besøget er uvarslet. Hjemmelsgrundlaget for indgrebet og den brugte undtagelsesbestemmelse i tvangsindgrebsloven skal altså stå i meddelelsen. Der kan kun i meget sjældne tilfælde undtages fra den samtidige meddelelse, jf. bl.a. henvisningen til forvaltningslovens § 24, stk. 3, jf. forvaltningslovens §§ 15-15 b.

Læs på Jurabibliotek



Krav til begrundelsens indhold

- Side 227 -

Kravene til begrundelsens indhold findes i forvaltningslovens § 24.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...er udøvet en konkret vurdering eller et samlet skøn. Omvendt kan det nogle gange være nok at henvise til en almindeligt fulgt praksis. Det kræver dog, at den pågældende praksis er almindelig kendt, eller myndigheden fortæller virksomheden (og/eller andre parter), hvor den omtalte (offentliggjorte) praksis kan findes. F.eks. kan cirkulærer eller vej-

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 228 -

...væsentlig betydning for afgørelsen. Det er en konkret vurdering, hvornår og i hvilket omfang en redegørelse for fakta er nødvendig. I vurderingen indgår, om parten må antages i forvejen at være bekendt med de oplysninger, som forvaltningen har lagt vægt på – f.eks. som følge af tidligere partshøring eller aktindsigt, og om faktum er omtvistet eller uklart.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Der er ikke noget i vejen for, at en myndighed bruger standardbegrundelser, så længe begrundelsen opfylder kravene i forvaltningslovens § 24.

Læs på Jurabibliotek


Begrænsning af begrundelsens indhold

De anvendte regler skal altid oplyses i begrundelsen. Efter forvaltningslovens § 24, stk. 3, kan de andre dele af begrundelsen derimod begrænses i de sager, der er nævnt i lovens § 11, stk. 2, og i det omfang hvori oplysninger kan undtages fra aktindsigt efter §§ 15-15 b.

Læs på Jurabibliotek