Bøger, som nævner Forvaltningsloven § 27

Forvaltning og fællesskab (1. udg.)
Forfattere: Niels Fenger
Udgivelsesdato: 25. okt 2004
DJØF Forlag

Bemærk, at § 27 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 27, om det har en betydning.

1. Prognose og afgrænsning

- Side 403 -

...oplysninger til andre forvaltningsmyndigheder. Denne fundamentalt anderledes reguleringsstruktur fremtvinger dog næppe en markant anden retstilstand end efter forvaltningsloven. Det skyldes, at persondatalovens almindelige behandlingsregler giver Datatilsynet mulighed for at fastholde en differentieret praksis med hensyn til de to videregivelsesgrupper.

Læs på Jurabibliotek



Indskrænkninger i medfør af offentlighedslovens § 14

- Side 408 -

...straffelovens § 152. Derimod synes hensynet til offentlige interesser kun sjældent at have fundet udtryk i den fællesskabsretlige særlovgivning om tavshedspligt. Årsagen hertil er givetvis, at disse interesser anses for tilstrækkeligt beskyttet ved de respektive nationale regler og bestemmelsen i Traktatens artikel 287 om EU-institutionernes tavshedspligt.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 409 -

...uden praksis relevans for dansk forvaltningsret. Der findes imidlertid tillige et stort antal fællesskabsbestemmelser, som har karakter af specielle tavshedspligtbestemmelser efter offentlighedslovens § 14, og som dermed afskærer aktindsigt efter denne lovs almindelige regler. Disse fællesskabsregler kan systematisk opdeles i følgende hovedgrupper:

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 412 -

...konkurranserett, s. 209, og sml. med dansk ret Justitsministeriets notat i sag L.A. 1988-543-7, gengivet hos John Vogter, a.st., s. 229. Endelig er der en grundlæggende lighed mellem de to retssystemer, når også fællesskabsretten undlader at fortroligholde generelle oplysninger – så som et markeds struktur – samt oplysninger, der har mistet deres kommercielle

Læs på Jurabibliotek



Relevansen af intern fællesskabsret

- Side 419 -

...EU-institutionerne. En vis mindre, afvigelse fra forordningens regler vil formentlig være mulig. Derimod vil danske forvaltningsmyndigheder bryde fællesskabsretten, hvis de ikke sikrer en anvendelse af offentlighedsloven, der i det væsentlige leder til de samme resultater som forordningen i sager vedrørende dokumenter eller oplysninger hidrørende fra EU.

Læs på Jurabibliotek



3. Verifikation

- Side 427 -

...solidaritetspligt i Traktatens artikel 10 og på den anden side offentlighedslovens § 13, stk. 1, nr. 2, og forvaltningslovens § 27, stk. 1, nr. 2, fremtvinger en anden retstilstand med hensyn til dokumenter hidrørende fra EU-institutionerne. Denne sidste retstvivl kan dog løses gennem anvendelse af høringsreglen i den nævnte forordnings artikel 5.

Læs på Jurabibliotek