Bøger, som nævner Funktionærloven § 1

INDLEDNING

- Side 113 -

...Det er altså det særlige trepartsforhold, som er omdrejningspunktet, og som gennem tiden har udfordret de ansættelsesretlige love – herunder funktionærloven. Det er i funktionærlovens § 1, stk. 2, anført, at det er en betingelse for at »anvende loven, at han indtager en tjenestestilling, således at han er undergivet arbejdsgiverens instruktioner«.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...ingen eller ringere beskyttelse end svarende til det, der følger af funktionærloven. Problemstillingen har givet anledning til mange diskussioner og enkelte retssager. Dette kapitel vil have sin fokus på vikarer udsendt fra vikarbureauer, som i øvrigt opfylder de øvrige betingelser (arbejdstids og jobindhold) for at være omfattet af funktionærloven.

Læs på Jurabibliotek



DEN FØRSTE KOLLEKTIVE REGULERING AF VIKARBUREAUERNE

- Side 122 -

...filialer.« Opmanden, højesteretsdommer Erik Riis, slog i kendelsen fast, at vikarbureauvikarer ikke var omfattet af funktionærloven, idet »Vikarbureauvikarer indtager hverken en tjenestestilling i forhold til vikarbureauet eller den virksomhed, hvor arbejdet udføres, og vikarbureauvikarer er derfor ikke funktionærer, jf. funktionærlovens § 1, stk. 2«.

Læs på Jurabibliotek



DE FØRSTE RETSSAGER OM FUNKTIONÆRSTATUS

- Side 124 -

...tjenestestilling, og derfor kunne ansættelsen ikke være omfattet af funktionærloven. Synspunktet var, at en vikar, der til enhver tid kunne forlade virksomheden, dersom vikaren ikke ville underlægge sig instruktion, ikke havde en arbejdsforpligtelse og derfor ikke opfyldte funktionærlovens § 1, stk. 2. I 1994 havde funktionærlovens § 1, stk. 2, følgende ordlyd:

Læs på Jurabibliotek